This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Celebrăm 21 martie 2018, Ziua Internațională a persoanelor cu sindrom Down la Centrul Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități ”Steaua Speranței” Iași

În România sunt 4420 de persoane cu sindrom Down, din care 2611 sunt copii. Iași este județul cu cele mai multe persoane cu sindrom Down – 274. Doar 8% dintre adulții cu Sindrom Down sunt școlarizați.

Fundația Star of Hope Romania vă invită miercuri, 21 martie 2018, ora 10.00, la evenimentul ”Bine ați venit la noi!” care va avea loc la sediul Fundației Star of Hope Romania, strada Bariera Veche nr 3 (în spatele clădirii Granit) din Iași.

21 martie 2018 - Ziua Internationala a persoanelor cu sindrom Down

Pentru că 21 martie înseamnă ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU SINDROM DOWN, deschidem ușile cu drag și așteptăm cu bucurie copiii și cadrele didactice din grădinițele integratoare din Iași, pentru că ne dorim mult să ne cunoașteți la noi acasă, să ne cunoașteți echipa de speciliaști, să vă jucați cu copiii din centrul nostru, să vorbiți cu părinții acestora. Evenimentul lansează cea de-a treia ediție a campaniei ”Iubesc să strâng lumea la piept” dedicată copiilor și tinerilor cu sindrom Down, campanie ce se va desfășura în perioada 21-31 martie 2018.

La eveniment vor participa copii și reprezentanți ai grădinițelor ieșene alături de autorități locale, părinți și reprezentanți ai companiilor, oameni ai comunității care ne-au fost și ne sunt alături prin suportul pe care ni-l oferă în efortul nostru zilnic pentru a oferi servicii de terapie gratuită copiilor cu sindrom Down din familii nevoiașe în special din mediul rural. În cadrul evenimentului toți cei prezenți vor putea vizita sălile de terapie, atelierul de croitorie în care mămicile copiilor fac diverse produse hand made și vom arăta diverse modalități lucru cu copilul cu sindrom Down ce au la bază principiul RBC (Reabilitare Bazată Pe Comunitate). Veți cunoaște copiii ai căror progrese (realizate de-a lungul a ani de terapie) sunt un argument pentru importanța terapiei timpurie încă de la vârste foarte fragede și continuarea acesteia fără întrerupere.

Campania IUBESC SĂ STRÂNG LUMEA LA PIEPT are un singur mesaj: sindromul Down (la fel ca orice altă dizabilitate) nu alege nici timpul, nici locul, nici familia. Sindromul Down ”lovește” la întâmplare, atât copilul cât și părintele. Oricine se poate trezi în situația asta, fie bogat fie săraci. În primii ani de viață, copilul cu sindrom Down are nevoie de acceptarea celor din comunitatea în care trăiește, are obligatoriu nevoie de terapie, are nevoie de educație și are nevoie de susținere pentru a deveni cât mai puțin dependent de părinți.

Programul campaniei:

 • ”Bine ati venit la noi!” - 21 martie 2018, ora 10.00, eveniment change-experience împreună cu grădinițele integratoare din Iași - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței”, strada Bariera Veche nr 3.
 • ”Welcome to us!” - 31 martie 2018, eveniment change-experience pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului împreună cu o echipă de specialiști din Suedia - la sediul Centrului Regional de Reabilitare ”Steaua Speranței”, strada Bariera Veche nr 3.

Cei peste 26 de ani de activitate ai Fundației Star of Hope Romania în slujba copiilor cu dizabilități au demonstrat că, dacă există implicare, rezultatele nu întârzie să apară. Implicarea comunității, atât din perspectiva acceptării acestor copii cât și din perspectiva găsirii resurselor necesare acoperirii cheltuielilor pentru accesul copiilor nevoiași și a celor din mediul rural la ședințele de terapie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilități ”Steaua Speranței” Iași ( acces = naveta domiciliu-Centru-domiciliu și terapia recuperatorie). În prezent, în cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, beneficiază de terapie un număr de 70 de copii cu dizabilități - 22 cu sindrom Down, 28 cu autism și 21 cu diverse alte dizabilități.

Cei 22 de copii cu sindrom Down înscriși în programul Centrului nostru beneficiază în mod gratuit de terapie recuperatorie 3 zile pe săptămână - 66 de ore de terapie pe săptămână și 264 ore de terapie pe lună.

Pe lângă acești copii, mai există o listă de așteptare a copiilor care au fost evaluați de către echipa multidisciplinară de specialiști din cadrul Centrului și așteaptă să intre în programul de recuperare desfășurat de Fundația Star of Hope. Lipsa serviciilor de recuperare din județul Iași conduce la această situație neplăcută și la defavorizarea copiilor cu sindrom Down și a celor încadrați în alte categorii de dizabilitate.

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posbilități financiare extrem de reduse. Numărul insuficient de servicii de zi de abilitare/reabilitare pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale conduce la creșterea alarmantă a numărului părinților disperați care apelează la serviciile noastre.Pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale, în vederea dezvoltării serviciilor sociale de ocupare și educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Despre Fundația Star of Hope Romania:

 • peste 26 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familia

Aurora Vatamaniuc
Președinte Executiv

 

 

Comunicat de presa post-eveniment - "Gala Star Of Hope Romania 2017"

Aseara a avut loc Gala Star of Hope Romania 2017, in cadrul campaniei OM BUN, ITI MULTUMESC, și a insemnat sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie și pentru cele de tip after school pentru cei peste 600 de beneficiarii Fundației Star of Hope Romania. Gala Star of Hope Romania 2017 a celebrat atât Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), cât și Ziua Mondială a Recunoștinței (24 decembrie).

Evenimentul a fost transmis in direct de catre TVR Iasi, partenerul media principal, dar si in mediul online de către Radio Armonia.

La eveniment au fost prezenți Lennart Eriksson (presedinte Organizatia Star of Hope International (Suedia), Michael Sumpter (om de afaceri si fondator al Organizatiei E.C.H.O. din Marea Britanie), Mihai Chirica (primar al municipiului Iasi), autoritati, oameni de afaceri dar si personalitati culturale.

Amfitrioana serii a fost Irina Păcurariu, apreciata jurnalista si realizatoare tv. Grupul Coral al Liceului Filadelfia din Suceava a deschis evenimentul oferind atat un moment artistic cat si o contributie financiara din partea elevilor liceului Filadelfia Suceava pentru copiii cu dizabilitati din proiectele Star of Hope Romania. Eusebiu Toma, tanarul orb student la Conservatorul iesean, a emotionat pana la lacrimi intreaga sala cantand la mai mult de 5 instrumente. Cele mai asteptate momente ale Galei au fost concertul artistei Alexandra Usurelu și recitalul cvartetului vocal The Vocals. De asemenea, in cadrul Galei, realizatorii emisiunii FĂRĂ PREJUDECĂȚI (emisiune realizata la TVR Cluj si premiata la New York de catre ONU pentru model de incluziune sociala) au trimis un mesaj video celor aproape 400 de oameni prezenți in sala Teatrului Luceafarul Iasi. ( vezi fotografii )

Pe parcursul derularii evenimentului, Aurora Vatamaniuc - presedintele executiv al Fundatiei Star of Hope - a multumit tuturor sponsorilor și partenerilor care au sustinut si continua sa sustina proiectele Star of Hope Romania in cele 13 Centre - atat pentru copii cu dizabilitati cat si pentru copiii devaforizati de saracie.

In semn de recunostință si apreciere pentru sustinerea parteneriatului pentru incluziune sociala a copiilor cu dizabilitati sau foarte saraci, Fundatia Star of Hope Romania a oferit Diplome de Excelență pentru:

 • Primaria Husi - care sustine de 14 ani Centrul de Zi Star of Hope Husi
 • Primaria Dorohoi - care a sustinut Centrul de Zi Star of Hope Dorohoi pentru copii cu dizabilitati prin oferirea gratuita a spatiului atat in sediul Gradinitei nr 9 Dorohoi cat si in noul sediu.
 • Organizatia E.C.H.O (MB) - pentru mai mult de un deceniu de parteneriat in vederea sustinerii Centrului si Asociatiei de Părinți ”Ne Trebuie Speranta” din Botosani.
 • FONSS si VOCEA ONG - pentru activitatea desfasurata cu scopul sustinerii organizatiilor neguvernamentale din N-Estul Romaniei.
 • DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, DAC Iasi - pentru sprijinul oferit in desfasurarea proiectelor Star Of Hope Romania
 • Societatea română de Audiologie - dr. Sebastian Cozma - pentru modelul de buna practica in incluziunea sociala a copiilor cu dizabilități
 • DAL Consulting - dna Angela Manea - pentru modelul de buna practica in incluziunea sociala a copiilor defavorizați din proiectele Star of Hope Romania
 • Partenerilor Happy Sound, Grădinița pp 16 Iași, Colegiul ”Costache Negruzzi” Iasi, ISJ Iasi, Colegiul ”Richard Wurmbrand” Iasi - pentru implicarea in sustinerea unor copii, grupuri de copii sau a unor activități din proiectele Star of Hope Romania
 • SPONSORILOR MEDIA ROM GROUP, FOCALITY, MESOPOTAMIA, QUARTZ MATRIX, FRAROM INTERNATIONAL, PRIMA CAR, GFK, APAVITAL, PRO INVEST, NEXUS MEDIA, NICHI BY CRISTINA NICHITA, FARMACIA ARIS, KOSAROM, DAL CONSULTING, FANBRAND ASIG, SYNLAB pentru generozitatea si promptitudinea cu care sprijina copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania
 • MESOPOTAMIA - pentru consecventa si generozitatea cu care aceasta companie se implică în sustinerea copiilor din proiectele Star of Hope Romania, in calitate de sponsor de 5 STELE.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, a oferit recunoasteri oficiale pentru activitatea desfasurată in Romania pentru copiii defavorizati dlui LENNART ERIKSSON, presedinte Organizatia Star of Hope International (Suedia) si dlui MICHAEL SUMPTER, presedinte Organizatia E.C.H.O (MB).

Evenimentul caritabil Gala Star of Hope 2017 a fost posibil datorita partenerilor principali: Primaria Iasi, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu Dizabilități.

Partenerii media ai Galei au fost: TVR Iasi, TeleMoldova, Ziarul de Iasi, IasiFun, Revista Glare, Radio Iasi, Radio Armonia, Viva Fm, Radio Hit, Agora Press.

Fundatia Star of Hope Romania multumeste tuturor partenerilor, sponsorilor si partenerilor media, pentru sustinere, in numele celor peste 600 de copii din proiecte si al părintilor acestora!

Despre Fundația Star of Hope Romania:

 • peste 26 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial
 

 

ALEXANDRA UȘURELU, concert de excepție la Iași

”Andrei, Elena, Maria, sunt doar câteva nume de copii care au nevoie de ajutor. Un strop de ajutor de la fiecare dintre noi ar fi suficient. Și tu, și tu - și eu!-putem fi OM BUN!... Sunt Alexandru Ușurelu și vă invit să fim mulți, mulți stropi de speranță pentru copiii din centrele Fundației Star of Hope Romania.”

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primaria Iasi, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu Dizabilități, vă invită să ne susțineți în organizarea Galei Star of Hope Romania, eveniment de strângere a fondurilor necesare susținerii celor peste 600 de copii si tineri (cu dizabilități sau foarte săraci) din cele 13 Centre ale Fundației Star of Hope Romania

 

ALEXANDRA UȘURELU
concert caritabil pentru copiii cu dizabilități

7 decembrie 2017, ora 18.00
Sala Mare a Teatrului Luceafărul Iași

 

Devenită deja tradiție, Gala are scop caritabil și inseamna sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie și cele de tip after school pentru cei peste 600 de beneficiarii Fundației Star of Hope Romania.

Evenimentul va celebra atât Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), cât și Ziua Mondială a Recunoștinței (24 decembrie).Vom fi onorati de prezenta unor reprezentanți ai Ambasadelor Suediei si Marii Britanii la București, alături de peste 400 de personalitati din mediul public si privat, din Romania, Europa si SUA.

ALEXANDRA UȘURELU - celebra artistă care a readus în ultimii ani bunul simț pe scenele de concert din România - va sustine, in cadrul Galei, un concert de excepție, alături de 5 instrumentiști de excepție (flaut, contrabas, pian, chitară, percuție) - eveniment ce va transmis live pe TVR Iași, TVR 3 și online pe TVR+ și Radio Armonia, astfel încât partenerii si sponsorii nationali si internationali, comunitatile de romani din SUA si Europa vor putea urmari in direct. În deschiderea evenimentului va cânta Cvartetul The Vocals, cunoscut în Europa (muzica de operă sau muzică de film).

Evenimentul va fi moderat de IRINA PĂCURARIU si va fi transmis in direct de către TVR Iași.Prin acest eveniment vrem să atragem, din nou, atenția asupra problematicii complexe privind copilul cu dizabilitate dar și asupra dramelor care se trăiesc zilnic în România de către copiii privați de educație si de o viață demnă din cauza sărăciei.

În plus, cei mai mulți dintre beneficiarii nostri provin din mediul rural și din familii cu posibilități financiare extrem de reduse, iar numarul parintilor disperati care apeleaza la serciviile noastre creste alarmant. Pentru schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale.

Biletele pot fi procurate de la sediul Fundației Star of Hope Romania (strada Bariera Veche nr. 3 Iași). Informații pe pagina de facebook a evenimentului și pe www.starofhope.ro sau pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Despre ALEXANDRA UȘURELU

Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio România, albumul de debut al Alexandrei Ușurelu, ”La capătul lumii”, a dat în 2014 startul unei povești muzicale de succes.

Fără artificii și acțiuni agresive de promovare, Alexandra Ușurelu a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă speranță: să câștige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de spectacol.

S-a făcut remarcată în aproape 400 de concerte în ultimii 3 ani drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzica românească.

Sălile pline ale concertelor sale din toată țara și cele 3 spectacole simfonice sold out susținute până acum în Sala Mare a Teatrului Național din București au transformat-o rapid în una dintre cele mai de succes artiste independente.

Despre Fundația Star of Hope Romania:

 • peste 26 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Nevoi:

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posbilități financiare extrem de reduse. Numărul insuficient de servicii de zi de abilitare/reabilitare pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale conduce la creșterea alarmantă a numărului părinților disperați care apelează la serviciile noastre.

Pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale, în vederea dezvoltării serviciilor sociale de ocupare și educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Obiectivele campaniei „Om Bun, îți mulțumesc!”

 • informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele complexe cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi
 • schimbarea atitudinii/mentalității față de copiii cu dizabilități, mai multă înțelegere, deschidere, acceptare în comunitate (grădinițe, școli, licee etc)
 • strângerea fondurilor necesare susţinerii celor peste 600 de copii din cele 13 centre de zi ale Fundației Star of Hope Romania (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică) pentru integrare în grădiniţe şi şcoli de masă.
 

 

ALEXANDRA UȘURELU, concert de excepție la Iași

”Andrei, Elena, Maria, sunt doar câteva nume de copii care au nevoie de ajutor. Un strop de ajutor de la fiecare dintre noi ar fi suficient. Și tu, și tu - și eu!-putem fi OM BUN!... Sunt Alexandru Ușurelu și vă invit să fim mulți, mulți stropi de speranță pentru copiii din centrele Fundației Star of Hope Romania.”

Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu Dizabilități, vă invită să ne susțineți în organizarea Galei Star of Hope Romania, eveniment de strângere a fondurilor necesare susținerii celor peste 600 de copii si tineri (cu dizabilități sau foarte săraci) din cele 13 Centre ale Fundației Star of Hope Romania. 

  ALEXANDRA UȘURELU
concert caritabil pentru copiii cu dizabilități
7 decembrie 2017, ora 18.00
Sala Mare a Teatrului Luceafărul Iași

 

Devenită deja tradiție, Gala are scop caritabil și inseamna sprijin pentru continuarea programelor de terapie recuperatorie și cele de tip after school pentru cei peste 600 de beneficiarii Fundației Star of Hope Romania.

Evenimentul va celebra atât Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), cât și Ziua Mondială a Recunoștinței (24 decembrie).Vom fi onorati de prezenta unor reprezentanți ai Ambasadelor Suediei si Marii Britanii la București, alături de peste 400 de personalitati din mediul public si privat, din Romania, Europa si SUA.

ALEXANDRA UȘURELU - celebra artistă care a readus în ultimii ani bunul simț pe scenele de concert din România - va sustine, in cadrul Galei, un concert de excepție, alături de 5 instrumentiști de excepție (flaut, contrabas, pian, chitară, percuție) - eveniment ce va transmis live pe TVR Iași, TVR 3 și online pe TVR+ și Radio Armonia, astfel încât partenerii si sponsorii nationali si internationali, comunitatile de romani din SUA si Europa vor putea urmari in direct. În deschiderea evenimentului va cânta Cvartetul The Vocals, cunoscut în Europa (muzica de operă sau muzică de film), alături de grupul coral al Liceului Filadelfia Suceava.

Evenimentul va fi moderat de IRINA PĂCURARIU si va fi transmis in direct de către TVR Iași.Prin acest eveniment vrem să atragem, din nou, atenția asupra problematicii complexe privind copilul cu dizabilitate dar și asupra dramelor care se trăiesc zilnic în România de către copiii privați de educație si de o viață demnă din cauza sărăciei.

În plus, cei mai mulți dintre beneficiarii nostri provin din mediul rural și din familii cu posibilități financiare extrem de reduse, iar numarul parintilor disperati care apeleaza la serciviile noastre creste alarmant. Pentru schimba în bine destinele acestor copii e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale în vederea dezvoltării serviciilor sociale, educaționale.

Biletele pot fi procurate de la sediul Fundației Star of Hope Romania (strada Bariera Veche nr. 3 Iași), Camera de Comert si Industrie Iasi sau de la Teatrul Luceafarul Iasi. Informații - pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/centrulstarofhope sau la tel: 0749023377 (e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Despre ALEXANDRA UȘURELU

Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio România, albumul de debut al Alexandrei Ușurelu, ”La capătul lumii”, a dat în 2014 startul unei povești muzicale de succes.

Fără artificii și acțiuni agresive de promovare, Alexandra Ușurelu a reușit ceva ce poate părea, în România acestor ani, doar o firavă speranță: să câștige aprecierea unui public educat, cu gusturi fine, ce preferă să-și aleagă singur muzica pe care o ascultă și să-și urmeze artiștii favoriți în sălile de spectacol.

S-a făcut remarcată în aproape 400 de concerte în ultimii 3 ani drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România prin muzica sa curată și producțiile surprinzătoare, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzica românească.

Sălile pline ale concertelor sale din toată țara și cele 3 spectacole simfonice sold out susținute până acum în Sala Mare a Teatrului Național din București au transformat-o rapid în una dintre cele mai de succes artiste independente.

Despre Fundația Star of Hope Romania:

 • peste 26 de ani de activitate în slujba copilului
 • 6 CENTRE DE ZI pentru pentru copii și tineri cu dizabilități Iași, Bârlad, Botoșani, Dorohoi, Suceava, Chișinău
 • 7 CENTRE DE ZI pentru copii aflați în situații de risc de abandon familial și școlar în Murgeni (jud. Vaslui), Babadag (jud. Tulcea), Pantelimon (jud. Ilfov), Valea Seacă (jud. Bacău), Huși (jud. Vaslui), Dimăcheni (jud. Botoșani), Botoșani
 • intervenție și sprijin material, moral și financiar pentru părinții și familiile copiilor din proiecte
 • sesiuni de informare/instruire a cadrelor didactice din comunitate privind modalități de lucru cu copilul cu dizabilități/copilul aflat în risc de abandon școlar sau familial

Nevoi:

Cei mai mulți dintre beneficiarii noștri provin din mediul rural și din familii cu posbilități financiare extrem de reduse. Numărul insuficient de servicii de zi de abilitare/reabilitare pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale conduce la creșterea alarmantă a numărului părinților disperați care apelează la serviciile noastre.

Pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, e nevoie de sprijinul autorităților, instituțiilor și companiilor locale, în vederea dezvoltării serviciilor sociale de ocupare și educaționale, astfel încât să creem acestor copii și tineri condiții în care să-și poată găsi un rost și să poată aduce un plus valoare comunității în care trăiesc.

Obiectivele campaniei „Om Bun, îți mulțumesc!”

 • informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele complexe cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi
 • schimbarea atitudinii/mentalității față de copiii cu dizabilități, mai multă înțelegere, deschidere, acceptare în comunitate (grădinițe, școli, licee etc)
 • strângerea fondurilor necesare susţinerii celor peste 600 de copii din cele 13 centre de zi ale Fundației Star of Hope Romania (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică) pentru integrare în grădiniţe şi şcoli de masă.
 

 

Comunicat de presă post eveniment - Lansarea proiectului „Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi

 

Marți, 3 octombrie 2017, Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu SC Dal Consulting SRL Iași, Centrul Diecezan Caritas Iași, Primăria Municipiului Huși și Școala Gimnazială “Anastasie Panu” din Huși, au lansat proiectul ”Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluzivă în Huși”, POCU/20/4/2/102220.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, și se derulează pe o perioadă de 36 de luni având o valoare totală de 13.198.263,72 lei.

Obiectivul general al proiectului este de a crește gradul de incluziune socială și de a combate sărăcia și discriminarea într-una din comunităţile marginalizate din orașul Huși, județul Vaslui, prin oferirea de servicii integrate pentru 560 de persoane aparținând grupului țintă.

În cadrul proiectului se va înfiinţa un Centru Comunitar Integrat, care va fi reabilitat şi dotat corespunzator pentru a oferi servicii integrate persoanelor din zona marginalizată, conform definirii grupului tinţa.

Grupul țință al proiectului este format din 560 de persoane din comunitatea marginalizată din orașul Huși, (aflată în risc de sărăcie și excluziune socială), care vor beneficia de servicii integrate. Rezultatele proiectului vor fi următoarele:

 • 110 copii (elevi) vor beneficia de servicii educaționale, din care 60 de elevi vor beneficia pe o perioada de 31 de luni de: hrană caldă, transport, rechizite şi sprijin la teme, iar 50 dintre ei vor beneficia și de servicii de logopedie. Elevii care vor participa la activitățile proiectului vor primi subvenții în valoare de 1800 lei/ an și vor avea oportunitatea de a participa la 10 concursuri cu premii în valoare de 500 lei.
 • 286 de persoane vor beneficia de servicii de ocupare a forței de munca, astfel:
  • consiliere și orientare profesională (286 persoane);
  • se vor aloca 77 de subvenții in valoare de 900 de lei/ lună pentru angajatorii care vor încadra în muncă persoane aparținând grupului țintă (77 persoane angajate);
  • se vor aloca 20 de subvenții în valoare de 1100 lei/ lună pentru angajatorii care vor desfăsura programe de ucenicie la locul de muncă (20 de ucenici);
  • 286 de persoane calificate, în 15 domenii diferite de calificare. Se vor aloca subvenții în valoare de 5 lei/ oră, se vor organiza cate 2 concursuri cu premii per curs, în valoare de 3000 de lei și 2500 de lei;
  • 60 de persoane vor participa la cursuri de formare competențe antreprenoriale și vor primi subventii de 5 lei/ ora, iar 9 dintre ei vor primi micro-granturi în valoare de 25.000 de euro pentru înființarea unei afaceri.
 • 430 de persoane vor beneficia de servicii medicale – consultații oftalmlogice;
 • 100 de persoane vor fi sprijinite prin îmbunătățirea condițiilor de locuit;
 • 64 de persoane vor beneficia de asistența juridică pentru reglementarea actelor.
 • 80 de vârstnici vor beneficia de îngrijire la domiciliu.

În cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului, au participat reprezentanți ai autorităților locale, cadre didactice, elevi și reprezentanți ai mass media. Ne-au onorat prin prezență dl Ioan Ciupilan, Primar al Municipiului Huși, dna Eivor Kraft, specialist comunicare din Suedia, dna Angela Manea, Director general Dal Consulting, dna Nicoleta Ștefănică Armeanu, asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Vaslui. ( Galerie Foto )

Date de contact: Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Persoana de contact: Aurora Vatamaniuc, Manager Proiect

Lansarea proiectului Servicii Integrate pentru o Comunitate Incluziva in Husi

 

 

1 Iunie 2017 - Zi specială în calendar. Pentru toți copiii!

Fundația Star of Hope Romania mulțumește susținătorilor și sponsorilor care au făcut posibilă această zi. 1 Iunie, ziua tuturor copiilor. Cu mic cu mare, copiii, beneficiari ai serviciilor oferite de Fundația Star of Hope Romania s-au bucurat de ziua lor la ferma Farm of Hope, au respirat aer curat, au alergat în voie și s-au jucat împreună cu prietenii lor de la centru. Mesele pline de bunătăți le-au făcut ochii să sclipească și să uite pentru o zi de lipsurile pe care, cei mai mulți dintre ei, le au acasă. Părinții au fost au trăit la maxim bucuria copiilor lor și au uitat de griji. Au împărtășit din experiențele lor, s-au cunoscut mai bine în cadrul marii familii Star of Hope. Sunt mult mai încrezători că împreună, uniți, sunt o voce puternică și pot depăși mai ușor greutățile cu care sunt împovărați.

În timp ce carnea și micii se perpeleau pe grătarele încinse de poantele tăticilor binedispuși, copiii săreau în trambulină, se dădeau în leagăn, alții se odihneau în hamac, iar mămicile își povesteau relaxate ce au mai făcut în ultima vreme.

Read more...

 

 

5 mai 2017, ziua care a pus Valea Seacă (Bacău) pe harta României

Vizita la Valea Seaca, jud. BacauO zi în care liniștea satului a fost spulberată de vestea sosirii Excelenței Sale, Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Suediei în Romania, pe ulițele din satul Valea Seacă (Bacău). Aici trăiesc aproape 4000 de suflete, o treime find de etnie romă.

Comuna Valea Seacă (județul Bacău) este una dintre cele mai sărace din județ. Multe familii au luat calea pribegiei, printre străini, în căutarea unui loc de muncă, în special în ţările nordice (Suedia, Norvegia). Le-au rămas în sat copiii, unii pe la rude, alții... în voia sorții. Iar școala este, pentru ei, ultima prioritate...

Vineri, 5 mai 2017, Excelența Sa, dna Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Suediei în Romania, însoțită de dl. Alexander Peyre-Dutrey, Secretar I al Suediei în România, împreună cu delegația suedeză formată din dl Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International (Suedia) și dl Marco Stromberg, fondatorul școlii suedeze de antreprenoriat "FOCUS BUSINESS SCHOOL INTERNATIONAL (Suedia), dna Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația Star of Hope Romania, au venit special în comuna Valea Seacă (Bacău), pentru a vizita Centrul de Servicii Integrate pentru copii aflați în dificultate Valea Seacă. Centrul a fost deschis de către Fundația Star of Hope Romania în 2015, pentru copiii de etnie romă.

Read more...

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ - post eveniment - Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International a organizat, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii - ediţia I Vivaldi.

Evenimentul caritabil a avut loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Fondurile strânse în urma acestui eveniment sunt direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016, pentru sustinerea proiectelor acestora: Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

„Am făcut apel la ceea ce înseamnă generozitate, altruism şi disponibilitatea oamenilor de afaceri de a susţine tinerii care au nevoi speciale, de a susţine programe speciale. După ce vom acoperi cheltuielile din această seară, banii ìi vom împărţi, jumătate pentru ProRuralis, jumătate pentru Star of Hope. Eroii noştri sunt şi părinţii acestor copii, pentru că aceştia constată, atunci când copiii ajung la vârsta de a putea munci, că nu au unde. De aceea dorim să susţinem aceste ateliere speciale şi să-i facem pe aceşti copii să reuşească în viaţă. Fie că sunt copii cu dizabilităţi ori copii care au nevoie să fie susţinuţi pentru a putea învăţa. Gândiţi-vă că aceşti părinţi vor ajunge în situaţia în care nu vor mai avea resursele necesare”, a ținut să precizeze Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Printre cei 240 de invitați, s-au regăsit și primarul Municipiului Iași, dl Mihai Chirica, europarlamentarul Sorin Moisă, creatoarea de modă Cristina Nichita, Daniel Condurache, reprezentant al Rotary International, senator Iulia Scântei, vicepresedinte al Senatului Romaniei, deputat Camelia Bogdănici, senator Dan Lungu, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Maria Presson, director Star of Hope USA, Dan Davidson, manager și proprietar al ETON Inovation AB Suedia, celebra firmă creatoare a mărcii de cămăși cunoscute în întreaga lume, dna Anca Ciubăncan, presedinte Camera de Comerț Româno-Suedeză Cluj, Ellen Miles, o tânară și extrem de iubită cântăreață din Norvegia, trupa Proconsul.

Balul Primăverii, ediția I Vivaldi, a fost moderat de Carmen Toderașcu (Iași Live Tv) si de Horia Gumeni (TVR Iași).

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a declarat în deschiderea evenimentului: „Sunt oameni care nu suferă din vina lor, ci pur şi simplu aşa le-a fost soarta. Trebuie să ne gândim în orice moment al vieţii noastre că nu luăm nimic pe lumea cealaltă, şi că trebuie să ştim să preţuim. Munca multor oameni, pe care nu-i cunoaştem, salvază vieţi, ajută persoane care nu au nici o şansă să recupereze suflete, să creeze un nou viitor. Nevoia este mare, şi niciodată un singur om nu va reuşi să acepere singur, este nevoie de o echipă care să pună sufletul şi umărul şi să facă viaţa mai frumoasă pentru mulţi dintre noi. Niciodată nu o să ştim ce este normalitatea, niciodată nu o să putem da definiţia frumosului, nici a adevărului, totdeauna vom păstra în interpretarea noastră subiectivă ceea ce este bine şi ce este rău. Vreau să vă mulţumesc, ca edil al acestui oraş, că nu treceţi indiferenţi pe lângă astfel de evenimente“.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Aurora Vatamaniuc, presedinte Fundatia Star of Hope Romania: ”Mulțumim în primul rând Camerei de Comerț și Industrie Iași, în special dlui Paul Butnariu, președintele acestei instituții de marcă a orașului, pentru faptul că s-a gândit la tinerii cu dizabilități din proiectele Star of Hope Romania și a ales ca jumătate din fondurile strânse la acest eveniment să meargă către Atelierele de Serigrafie Star of Hope, ateliere protejate ce vor asigura locuri de muncă pentru acești tineri. Și e obligatoriu să mulțumesc, în numele copiilor cu dizabilități din proiectele noastre, dlui Lenart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, dnei Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, și dnei Maria Presson, director Star of Hope USA. Le mulțumesc pentru încrederea oferită nouă de mai bine de 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în situație de risc de abandon școlar.”

Dorina Hotoleanu, director Asociația Pro Ruralis: ”E o primă lecție pentru viitor. Atmosfera serii a fost încărcată de gânduri bune din partea sponsorilor care au pus în lumină idea că ambele ONG-uri au în proiectele lor copii ce trebuie sprijiniți. Este o lecție pentru societatea civilă care trebuie să deprindă această manieră de abordare și să vină în sprijinul copiilor.”

Fiind o seară festivă, patronată de Antonio Vivaldi și muzica sa, toate momentele artistice au fost prezentate în stil baroc. Evenimentul caritabil a fost deschis de cvartetul Liceului de Artă Octav Băncilă Iași (vioara 1 - Andrei Pretorian, vioara 2 - Raluca Miron, viola - Ștefana Munteanu, violoncel - Petre Călin). A urmat apoi dansul copiilor de la Academia Junior și tineri de la Fundația Star of Hope Romania și Asociața Cutezătorii, coregrafiați de lect. univ. dr. Ligia Cosoi, Alina Cosoi și Mona Moldovanu. La finalul evenimentului, membrii trupei Pronconsul (ambasadori Star of Hope Romania) și hiturile lor au ridicat sala în picioare.

Cel mai important moment al serii l-a constituit licitația produselor oferite de către sponsori și parteneri.

 • Tabloul ”Lalele” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de către dl Ciprian Bostan.
 • Tabloul ”Râpa Galbenă” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dna Iulia Scântei.
 • Tabloul ”Platou mere” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dl Paul Butnariu.
 • Cămașa ETON (oferită de firma ETON INOVATION Suedia) a fost licitată de dl Lenart Eriksson.
 • Rochia oferită de NICHI by Cristina Nichita a fost licitată de dl Sorin Achiței.
 • Rochia oferită de Casa Wanda a fost licitată de dl Paul Pricop.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Obiectele pentru tombola evenimentului au fost asigurate de către studenți de la Facultatea de Arte Plastice a Universitatii de Artă ”G. Enescu” Iași, firma SOPHIA DECORATION, scriitorul Dan Lungu (7 carti cu autograf), firma NISSA (poșeta de damă din piele naturală), Asociația ARTIUM (tablouri), Cofetăria TUFFLI, firma OPTICA MEDICALA VISION FOR YOU (vouchere), MICII MESERIASI BÂRLAD (obiecte handmade).

Organizatorii evenimentului caritabil BALUL PRIMAVERII, editia I Vivaldi, mulțumesc tuturor sponsorilor care au facut posibilă desfășurarea acestei seri: FOCALITY, ANTIBIOTICE, TELECOM, Eon BUSINESS IT, ROTARY INTERNATIONAL, ART GEORGIES, BELLARIA, GEPROCON, ARTIUM, BCR, CLIMATHERM, BUCIUM, CORIOLAN, SOPHIA DECORATION, NICHI by Cristina Nichita, NISSA, CASA WANDA, AVISSO, BIOCOMP, KOSAROM SA, MISAVAN TRADING SRL, OPTICA MEDICALA - VISION FOR YOU IASI, OLMA SRL, TERRAMOLD SRL (Gioconda, Dentesse), Tuffli, INTERSAAM SRL.

Cele 2 ONG-uri mulțumesc firmei MISAVAN Trading pentru cele 10 pachete cu produse de curățenie oferite în valoare de 1400 lei.

De asemenea, organizatorii sunt recunoscători tuturor partenerilor care s-au implicat în buna desfășurare a evenimentului: OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ IAȘI, UNIVERSITATEA DE ARTE "GEORGE ENESCU" Iași, ACADEMIA JUNIOR, LICEUL DE ARTĂ "OCTAV BANCILĂ" Iași, FEDERAȚIA ORGANIZATIILOR DE PĂRINȚI CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI.

Mulțumirile organizatorilor merg, firesc, și către toți partenerii media ai acestui eveniment: Ziarul de Iași, Iași Fun, Revista Glare, TVR Iași, TeleMoldova, Telem, Iași TV Life, Dorohoi News, Media Tv Bârlad, Apolonia TV, Agerpress, Agora Press, Evenimentul, Radio Iași, Impact Fm, Viva FM, RADIO HIT.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” Romania este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună. Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare. De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Paul Butnariu, președinte Camera de Comerț și Industrie Iași
Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația Star of Hope Romania
Dorina Hoțoleanu, director Asociația Pro Ruralis

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate