This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Proiectul „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”

Familiile cu copii cu vârsta până la trei ani și femeile însărcinate în ultimul trimestru vor avea acces la servicii de sănătate mai calitative. Specialiști din domeniul medical din 4 raioane din Moldova și 3 județe din România vor desfășura vizite la domiciliu pentru a monitoriza copiii și familiile lor, dar și a reduce potențiale riscuri sociale și îmbolnăviri care ar putea fi prevenite. Estimativ, 1700 de copii și femei însărcinate vor beneficia de pe urma activităților desfășurate în cadrul proiectului transfrontalier ”Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”, finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI), prin intermediul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Ambele țări se confruntă cu probleme în garantarea accesului la servicii echitabile de sănătate. Potrivit celei mai recente evaluări realizate de Institutul Mamei și al Copilului în 2014, 30% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 0-12 luni din familii vulnerabile din Moldova nu sunt monitorizați în conformitate cu standardul de supraveghere a creșterii si dezvoltării copilului în condiții de ambulator și 5% dintre sugarii din familii vulnerabile nu beneficiază de cel puțin două vizite la domiciliu efectuate de către lucrătorii din domeniul sănătății în primele luni.

România înregistrează o serie de aspecte ce necesită a fi îmbunătățite. Este statul cu cea mai mare rată a mortalității infantile, dar și a sărăciei printre copii din rândul țărilor Uniunii Europene, cele două fenomene potențându-se unul pe altul, concluzionează ultimele statistici oficiale Eurostat. Copiii și familiile din zonele rurale au acces redus la serviciile de sănătate, ceea ce ar putea afecta diagnoza timpurie, intervenția și reabilitare.

Astfel, proiectul își propune să elimine inechitățile existente chiar și în cazul celor mai marginalizate grupuri. Activitățile proiectului vor fi orientate spre informarea părinților despre beneficiile imunizării, la demontarea miturilor și sporirea ratei de imunizare în rândul copiilor. Abilitățile de îngrijire a propriilor copii vor fi îmbunătățite, ceea ce va permite să fie dezvoltat un mediu sigur pentru copii, dar și să identifice timpuriu întârzieri în dezvoltarea copilului sau probleme de sănătate. Părinții copiilor cu dizabilități vor beneficia de informare și suport în a accesa servicii specializate disponibile în zonă.

Un element de inovare adus de proiect este îmbinarea modelului Home Visiting cu modelul Coomunity Based Rehabilitation (CBR), care este o strategie promovată de către Organizația Mondială a Sănătății prin care se promovează drepturile copiilor cu dizabilităţi prin schimbări care se produc la nivel de comunitate.

Cele două țări urmează să facă schimb de bune practici pentru ca asistența medicală primară să fie una pe potriva necesităților populației. Asistenții medicali și medicii de familie își vor consolida cunoștințele și abilitățile în domeniul identificării timpurii a tulburărilor de dezvoltare, împuternicirii familiei, oferirii informației în domeniul de parenting, promovarea imunizării copiilor și altele. 120 de lucrători medicali din 7 regiuni din cele două țări vor desfășura vizite la domiciliu pentru a reduce potențiale riscuri, dar și pentru a dezvolta capacitățile părinților. Regiunile din Moldova implicate în proiect sunt Dondușeni, Drochia, Bălți și Glodeni, iar cele de peste Prut - Iași, Vaslui și Botoșani.

Proiectul transfrontalier ”Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu” este implementat de CCF Moldova în parteneriat cu Fundația Star of Hope Romania și finanțat de către Uniunea Europeana prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI), prin intermediul Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020în perioada 1 aprilie 2020 – 30 septembrie 2021.

Structurile de Management ale Programului Romania-Republica Moldova 2014-2020 sprijină comunitățile din zonele de frontieră în identificarea unor soluții comune pentru problemele similare cu care acestea se confruntă.Toate informatiile referitoare la Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 le puteți regăsi aici: www.ro-md.net

Mai multe informații despre fundația Star of Hope România găsiți aici: www.starofhope.ro

Pentru informații adiționale despre CCF Moldova, accesați link-ul: www.ccfmoldova.org

 

 

Oportunități de dezvoltare pentru copii

Anul: 2015

Perioadă derulare: Iunie-noiembrie

Scop

 • Prevenirea eșecului/abandonului școlar pentru 35 de copii aflați în dificultate

  Read more...

   

   

Nu abandona școala! - Botosani

Scop :

 • Prevenirea abandonului școlar/familial

Obiective specifice:

 • Prevenirea abandonului școlar pentru 35 de copii
 • Prevenirea abandonului familial pentru 25 de copii
 • Suport social pentru familiile cu copii cu risc de abandon școlar
 • Sensibilizarea comunității referitor la familiile aflate în dificultate
 

 

Beside them! Botosani

Year: 2013

Period of development: 18 luni

Overall aim: Equalization of opportunities for children and youngsters with disabilities

Target group of the project:children with disabilities (Autism, Down syndrome, Cerebral palsy, etc.) and their families, from Dorohoi town and its surroundings.

Read more...

 

 

Proiect "„PARTENERIAT PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALĂ”"

Iniţiază programul

„PARTENERIAT PENTRU RESPONSABILITATE SOCIALĂ”

1. Pentru angajatori
2. Pentru angajaţi

„Oferă o şansă unui copil cu dizabilităţi!”

Cum poţi ajuta?

“Adoptă” un copil!

 

Devenind donator individual pentru Cornelia sau pentru alţi copii (vezi povesti)

Ajută lunar cu o sumă de bani un copil să aibă necesarul de hrană, să beneficieze de terapie de recuperare, oferă-i şansa la o viaţă normală.

 • Cu 15 lei îi asiguri unui copil hrană pentru o zi
 • Cu 20 lei îi asiguri transportul pentru o zi
 • Cu 50 lei îi asiguri o şedinţă de terapie recuperatorie pe lună
 • Cu 400 de lei îi asiguri 8 şedinţe de terapie individuală recuperatorie pe lună unui copil

 

Donând 20% din impozitul pe profit, firma „adoptă” un copil al cărui cost de terapie de recuperare la Centrul de Zi este de 100 euro pe lună

Contribuabilii care efectuează sponsorizări potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

 • este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
 • nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

În schimb:

 • vei primi informaţii periodice despre copilul ales şi despre evoluţia sa
 • poţi vizita copilul în familie
 • vei beneficia de promovare pe materialele fundaţiei
 

 

Centrul Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități “Steaua Speranței” Iași

Scop general :

 • să integrăm copiii şi tinerii cu dizabilităţi în societate, şcoală

Obiective specifice:

 • Să dezvoltăm capacităţile copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi
 • Să creştem numărul copiilor cu dizabilităţi integraţi în grădiniţă/şcoală
 • Să întărim capacităţile parentale pentru părinţii care au copii/tineri cu dizabilităţi
 • Întărirea organizaţională a celor 9 Asociaţii de părinți înființate de Fundația Star of Hope Romania , din regiunea de NE
 • Conştientizarea comunităţii privind drepturile copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi

  Read more...

   

   

Community Based Rehabilitation - Iasi

Scop :

 • Equalization of opportunities for children and youngsters with disabilities

Specific aims:

 • To develop the physical and cognitive abilities/skills of children and youngsters with disabilities
 • To empower the parents that have children with disabilities
 • To develop the local community as inclusive community

  Read more...

   

   

Program preliminar Conferinta - Femei Biruitoare

Data: 17-18 septembrie 2010

Locatia: Iasi, Romania

Organizator: Fundatia Star of Hope Romania

Scopul Conferintei: de a aduna impreuna peste 150 mame beneficiare ale celor 5 Centre de consiliere si sprijin din proiectele Star of Hope Romania din Jud.Botosani,Iasi,Vaslui pentru a invata din experienta altora,pentru a dobandi cunostinte noi si indrumare in accesarea resurselor, pentru a avea o viata sanatoasa ,plina de biruinte.

Read more...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate