Stiri

Festivalul drepturilor copilului – editia a IV-a, 2013

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) lansează cea de a patra ediţie a Festivalului Drepturilor Copilului. Graţie implicării din ce în ce mai active a membrilor FONPC şi a sprijinului numeroşilor parteneri ai FONPC, această manifestare, unică în România, a avut loc in fiecare an, începând cu 2009.

Festivalul vizează mai multe obiective. În primul rând, este vorba de punerea în valoare a talentului şi a modului de exprimare al copiilor, acţiunile propuse fiind cu ei şi pentru ei. În al doilea rând, se doreşte sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte situaţia copiilor din România dar şi furnizarea unor informaţii care să arate în ce măsură sunt respectate şi promovate drepturile copiilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile derulate, Festivalul oferă profesioniştilor ocazia de a veni în contact cu bune practici care le îmbunătăţesc activitatea şi înlesnesc o mai bună colaborare între sectorul public şi cel privat, în domeniul protecţiei copilului.

Programul propune mai multe evenimente, unele destinate copiilor, altele marelui public şi unele specifice profesioniştilor. Dar cel mai important este faptul că toate aceste evenimente au ca unic scop să răspundă unei preocupări fundamentale şi anume promovarea drepturilor copilului, adică a cetăţeanului de mâine.

Festivalul Drepturilor Copilului este implementat de FONPC în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ambasada Franţei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Canadei, Ambasada Olandei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, Institutul Polonez din Bucureşti, Fundaţia Parada, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”, Organizaţia SERA România, Institutul Francez din România-Bucureşti şi Cluj-Napoca, Asociaţia Français du Monde – ADFE, Union des Français de l’Etranger şi Liceul Anna de Noailles Bucureşti.

Mai multe detalii despre toate acţiunile Festivalului le puteţi găsi pe website-ul www.fonpc.ro sau la adresa programe@fonpc.ro. Persoană de contact Daniela Gheorghe : Telefon/ Fax: 021/ 314 66 11, 021/ 326 84 58.

Cu prietenie,
Robert TUDORAN 14 ani, Director executiv FONPC pentru o zi