This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Lansarea Campaniei “Daruieste din Inima!” - joi, 20 noiembrie, ora 11:00

Fundatia Star of Hope Romania, in parteneriat cu TVR Iasi si Primaria Municipiului Iasi, va invita joi, 20 noiembrie, ora 11:00, la Conferinta de presa ce anunta lansarea Campaniei “Daruieste din Inima!”. Conferinta de presa va avea loc la Centrul Regional de Reabilitare “Steaua Sperantei” Iasi, din Str. Bariera Veche, Nr. 3.

La acest eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, sponsori, parteneri, părinţii copiilor cu dizabilitati şi specialiştii in domeniu.

Campania face parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Campania „Dăruieşte din inimă!” are ca obiective informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile care au copii cu dizabilităţi, precum şi strângerea fondurilor necesare susţinerii copiilor cu dizabilități (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică). Beneficiarii campaniei sunt 308 copii cu dizabilități din cele 6 Centre de Zi înființate de Fundația Star of Hope Romania, în regiunea de Nord-Est a României (Iași, Botoșani, Bârlad, Huși și Dorohoi).

mai multe detalii

 

 

 

Dăruieşte din inimă!

Campanie de susţinere a copiilor cu dizabilităţi

ediţia a patra: 20 noiembrie - 20 decembrie 2014

Starea de fapt, sau preambul pentru înţelegerea nevoilor!!!

Carta Drepturilor omului dă dreptul copiilor cu dizabilităţi posibilitatea de a avea aceleaşi oportunităţi ca şi ceilalţi membri ai comunităţii Cifrele oficiale arată că în România trăiesc aproximativ 700.000 persoane cu dizabilităţi, dintre care 90.000 sunt copii. Deşi este o cifră uriaşă raportată la populaţia României, ea nu reflectă realitatea profundă deoarece aceste cifre reprezintă doar numărul persoanelor înregistrate cu certificate de handicap. Experienţa noastră ne arată că mare parte a familiilor nu şi-au înregistrat copiii din lipsa de informare, prejudecăţi.

În una din 45 de familii din România există un copil cu dizabilităţi. Copiii cu dizabilităţi nu beneficiază de servicii medicale corespunzătoare, de terapii specializate şi nu sunt acceptaţi în şcoli şi grădiniţe. Nu există curriculă adaptată, şcoli accesibilizate, profesori pregătiţi, iar abuzurile şi discriminarile sunt un fapt cotidian.

Ca răspuns la acest fenomen social vă propunem participarea la campania Dăruieşte din inimă! prin care intenţionăm să strângem fonduri pentru copiii noştri.

În prezent, un număr de 300 copii cu dizabilităţi fizice şi mentale (sindrom Down, autism, paralizii cerebrale, întârziere mentală) beneficiază de serviciile de terapie recuperatorie în cadrul celor 6 Centre de zi ale Fundației star of Hope Romania.

Din acest total, 40% de copii provin din mediul urban şi 60% din mediul rural, din familii defavorizate, care vin de la distanţe foarte mari. Şansele de recuperare ale acestor copii depind de intervenţia timpurie.

Read more...

 

 

Centrul Steaua Speranţei Dorohoi: Prin perseverenţă există schimbare

Centrul Steaua Speranţei Dorohoi a fost vizitat de preşedintele Fundaţiei Star of Hope Intrenaţional din Suedia d-l Eric Lennart Eriksson, preşedintele Star of Hope Norvegia d-l Fred Thorneas , preşedintele Star of Hope România d-na Aurora Vatamaniuc.

Star of Hope are sediul central la Stockholm - Suedia dar împreună cu parteneri din Norvegia, Finlanda şi USA depunem efortul de a susţine peste 150 de proiecte în peste 10 țări ale lumii. Munca noastră este recunoscută la nivel intrenaţional, dar mă bucur că au început să se schimbe lucrurile şi în România. Autorităţile române au început să inţeleagă că şi aceste familii au valoare, iar pentru implicarea Fundaţiei Star of Hope în România, am fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. Astăzi aceşti copii şi părinţi lor, din Dorohoi, mi-au umplut inima de bucurie, deoarece ştiu că le este greu, dar am văzut în ochii lor încredere şi speranţă.”, a declarat Eric Lennart Eriksson, preşedintele Fundaţiei Star of Hope Intrenaţional.

Read more...

 

 

Conferinta de inchidere a proiectului Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati

Fundatia Star of Hope Romania a organizat astazi 29 septembrie 2014 conferinta de  inchidere a  proiectului Federatia Organizatiilor de Parinti care au Copii cu Dizabilitati, finantat din bugetul Judetului Iasi - Consiliul Judetean Iasi.

Fotografii de la conferinta pot fi vizualizate aici

Multumim celor prezenti!

 

 

Conferința Regională “Modele de bună practică privind împuternicirea părintilor care au copii cu dizabilitati”

24 septembrie 2014 - Fundatia Star of Hope Romania a organizat Conferința Regională “Modele de bună practică privind împuternicirea părintilor care au copii cu dizabilitati”, activitate din cadrul Proiectului Federația Organizațiilor de Părinți care au copii cu dizabilități – finanțat de Consiliul Județean Iași –

Mulțumim celor care ne-au onorat prin prezența la conferință și au promovat modelul de bună practică al instituției sau organizației pe care o reprezintă. A fost un schimb bogat de experiențe și începutul unui nou drum.

Fotografii de la eveniment pot fi vizualizate: aici

 

 

Lansare proiect "Egalizarea de sanse pentru copiii si tinerii cu dizabilitati"

Joi, 18 septembrie 2014 Fundatia Star of Hope Romania a lansat proiectul “Egalizarea de sanse pentru copiii si tinerii cu dizabilitati”, proiect finantat din bugetul Primariei Iasi, conform prevederilor legii 350/2005. Multumim celor care au fost prezenti alaturi de noi.

Conferinta Mamaia 2014 Conferinta Mamaia 2014

 

Read more...

 

 

Lansarea proiectului „Egalizarea de şanse pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania are deosebita plăcere de a vă invită joi, 18 septembrie 2014, ora 10.00 la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului „Egalizarea de şanse pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”, care va avea loc la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi, str. Bariera Veche nr.3.

Proiectul este privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Durata implementării proiectului este de 4 luni, începând cu luna septembrie 2014. Scopul proiectului este creşterea şanselor de incluziune socială a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din Iaşi.

 

 

Ziarul "Vocea ONG"

A aparut primul numar al publicatiei „Vocea ONG” – un ziar al societatii civile editata de Federatia Organizatiilor Neguvernamentala pentru Servicii Sociale, ce este distribuit in tirajul de 1500 de exemplare din care 1000 la chioscurile din Iasi, impreuna cu Ziarul Evenimentul.

Vocea ONG apare in editie print lunara si saptamanal in editii electronice, aducand in spatiul public informatii din comunitate privind probleme de interes pentru ONG-uri si beneficiarii lor.

Read more...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate