This site uses cookies! Continue browsing involves their acceptance.

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate cursurile de instruire a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 zile de instruire. Scopul instruirii a fost împuternicirea părintelui în rolul de co-terapeut. Părinții au fost informați de către specialișitii Fundației Star of Hope Romania cu privire la nevoile copiilor și modalitățile eficiente de relaționare cu aceștia.

În cadrul instruirii s-a pus un accent deosebit pe acțiunile concrete pe care părintele le poate face acasă zilnic cu al lor copil. Elemente complexe ale terapiei sunt realizate de către specialiști, dar anumite componente mai simple ale terapiei pot fi susținute de părinții înșiși. Părintele instruit își asumă rolul de co-terapeut asigurând-se astfel continuitatea terapiei pe parcursul întregii zile. Instruirea pentru prima grupă s-a focalizat pe tematica Sindromului Down iar cea pentru a doua grupă pe tematica Autismului. Cele două instruiri au reprezentat o acțiune de succes în cadrul proiectului iar părinții au fost foarte receptivi și implicați.

Activitățile proiectului vor continua cu finalizarea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate