Comunicate de presa

COMUNICAT DE PRESĂ – post eveniment – Balul Primăverii, ediţia I Vivaldi 2017

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi, Fundaţia Star of Hope Romania, Asociaţia Pro Ruralis şi Rotary International a organizat, în premieră la Iaşi, Balul Primăverii – ediţia I Vivaldi.

Evenimentul caritabil a avut loc vineri, 24 martie a.c. la Hotel Astoria, Sala Eminescu.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Fondurile strânse în urma acestui eveniment sunt direcţionate în totalitate către două organizaţii neguvernamentale alese de către Camera de Comerţ pentru implicarea de care au dat dovadă în domeniul social în anul 2016, pentru sustinerea proiectelor acestora: Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţia „Pro Ruralis”.

„Am făcut apel la ceea ce înseamnă generozitate, altruism şi disponibilitatea oamenilor de afaceri de a susţine tinerii care au nevoi speciale, de a susţine programe speciale. După ce vom acoperi cheltuielile din această seară, banii ìi vom împărţi, jumătate pentru ProRuralis, jumătate pentru Star of Hope. Eroii noştri sunt şi părinţii acestor copii, pentru că aceştia constată, atunci când copiii ajung la vârsta de a putea munci, că nu au unde. De aceea dorim să susţinem aceste ateliere speciale şi să-i facem pe aceşti copii să reuşească în viaţă. Fie că sunt copii cu dizabilităţi ori copii care au nevoie să fie susţinuţi pentru a putea învăţa. Gândiţi-vă că aceşti părinţi vor ajunge în situaţia în care nu vor mai avea resursele necesare”, a ținut să precizeze Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Printre cei 240 de invitați, s-au regăsit și primarul Municipiului Iași, dl Mihai Chirica, europarlamentarul Sorin Moisă, creatoarea de modă Cristina Nichita, Daniel Condurache, reprezentant al Rotary International, senator Iulia Scântei, vicepresedinte al Senatului Romaniei, deputat Camelia Bogdănici, senator Dan Lungu, dl Lennart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, Maria Presson, director Star of Hope USA, Dan Davidson, manager și proprietar al ETON Inovation AB Suedia, celebra firmă creatoare a mărcii de cămăși cunoscute în întreaga lume, dna Anca Ciubăncan, presedinte Camera de Comerț Româno-Suedeză Cluj, Ellen Miles, o tânară și extrem de iubită cântăreață din Norvegia, trupa Proconsul.

Balul Primăverii, ediția I Vivaldi, a fost moderat de Carmen Toderașcu (Iași Live Tv) si de Horia Gumeni (TVR Iași).

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, a declarat în deschiderea evenimentului: „Sunt oameni care nu suferă din vina lor, ci pur şi simplu aşa le-a fost soarta. Trebuie să ne gândim în orice moment al vieţii noastre că nu luăm nimic pe lumea cealaltă, şi că trebuie să ştim să preţuim. Munca multor oameni, pe care nu-i cunoaştem, salvază vieţi, ajută persoane care nu au nici o şansă să recupereze suflete, să creeze un nou viitor. Nevoia este mare, şi niciodată un singur om nu va reuşi să acepere singur, este nevoie de o echipă care să pună sufletul şi umărul şi să facă viaţa mai frumoasă pentru mulţi dintre noi. Niciodată nu o să ştim ce este normalitatea, niciodată nu o să putem da definiţia frumosului, nici a adevărului, totdeauna vom păstra în interpretarea noastră subiectivă ceea ce este bine şi ce este rău. Vreau să vă mulţumesc, ca edil al acestui oraş, că nu treceţi indiferenţi pe lângă astfel de evenimente“.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Aurora Vatamaniuc, presedinte Fundatia Star of Hope Romania: ”Mulțumim în primul rând Camerei de Comerț și Industrie Iași, în special dlui Paul Butnariu, președintele acestei instituții de marcă a orașului, pentru faptul că s-a gândit la tinerii cu dizabilități din proiectele Star of Hope Romania și a ales ca jumătate din fondurile strânse la acest eveniment să meargă către Atelierele de Serigrafie Star of Hope, ateliere protejate ce vor asigura locuri de muncă pentru acești tineri. Și e obligatoriu să mulțumesc, în numele copiilor cu dizabilități din proiectele noastre, dlui Lenart Eriksson, președintele Organizației Star of Hope International, dnei Ulrika Kallin, director Star of Hope Suedia, și dnei Maria Presson, director Star of Hope USA. Le mulțumesc pentru încrederea oferită nouă de mai bine de 25 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilități și a celor aflați în situație de risc de abandon școlar.”

Dorina Hotoleanu, director Asociația Pro Ruralis: ”E o primă lecție pentru viitor. Atmosfera serii a fost încărcată de gânduri bune din partea sponsorilor care au pus în lumină idea că ambele ONG-uri au în proiectele lor copii ce trebuie sprijiniți. Este o lecție pentru societatea civilă care trebuie să deprindă această manieră de abordare și să vină în sprijinul copiilor.”

Fiind o seară festivă, patronată de Antonio Vivaldi și muzica sa, toate momentele artistice au fost prezentate în stil baroc. Evenimentul caritabil a fost deschis de cvartetul Liceului de Artă Octav Băncilă Iași (vioara 1 – Andrei Pretorian, vioara 2 – Raluca Miron, viola – Ștefana Munteanu, violoncel – Petre Călin). A urmat apoi dansul copiilor de la Academia Junior și tineri de la Fundația Star of Hope Romania și Asociața Cutezătorii, coregrafiați de lect. univ. dr. Ligia Cosoi, Alina Cosoi și Mona Moldovanu. La finalul evenimentului, membrii trupei Pronconsul (ambasadori Star of Hope Romania) și hiturile lor au ridicat sala în picioare.

Cel mai important moment al serii l-a constituit licitația produselor oferite de către sponsori și parteneri.

  • Tabloul ”Lalele” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de către dl Ciprian Bostan.
  • Tabloul ”Râpa Galbenă” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dna Iulia Scântei.
  • Tabloul ”Platou mere” (oferit de ART GEORGIES) a fost licitat de dl Paul Butnariu.
  • Cămașa ETON (oferită de firma ETON INOVATION Suedia) a fost licitată de dl Lenart Eriksson.
  • Rochia oferită de NICHI by Cristina Nichita a fost licitată de dl Sorin Achiței.
  • Rochia oferită de Casa Wanda a fost licitată de dl Paul Pricop.

Balul Primaverii, Editia Vivaldi 2017Obiectele pentru tombola evenimentului au fost asigurate de către studenți de la Facultatea de Arte Plastice a Universitatii de Artă ”G. Enescu” Iași, firma SOPHIA DECORATION, scriitorul Dan Lungu (7 carti cu autograf), firma NISSA (poșeta de damă din piele naturală), Asociația ARTIUM (tablouri), Cofetăria TUFFLI, firma OPTICA MEDICALA VISION FOR YOU (vouchere), MICII MESERIASI BÂRLAD (obiecte handmade).

Organizatorii evenimentului caritabil BALUL PRIMAVERII, editia I Vivaldi, mulțumesc tuturor sponsorilor care au facut posibilă desfășurarea acestei seri: FOCALITY, ANTIBIOTICE, TELECOM, Eon BUSINESS IT, ROTARY INTERNATIONAL, ART GEORGIES, BELLARIA, GEPROCON, ARTIUM, BCR, CLIMATHERM, BUCIUM, CORIOLAN, SOPHIA DECORATION, NICHI by Cristina Nichita, NISSA, CASA WANDA, AVISSO, BIOCOMP, KOSAROM SA, MISAVAN TRADING SRL, OPTICA MEDICALA – VISION FOR YOU IASI, OLMA SRL, TERRAMOLD SRL (Gioconda, Dentesse), Tuffli, INTERSAAM SRL.

Cele 2 ONG-uri mulțumesc firmei MISAVAN Trading pentru cele 10 pachete cu produse de curățenie oferite în valoare de 1400 lei.

De asemenea, organizatorii sunt recunoscători tuturor partenerilor care s-au implicat în buna desfășurare a evenimentului: OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ IAȘI, UNIVERSITATEA DE ARTE „GEORGE ENESCU” Iași, ACADEMIA JUNIOR, LICEUL DE ARTĂ „OCTAV BANCILĂ” Iași, FEDERAȚIA ORGANIZATIILOR DE PĂRINȚI CARE AU COPII CU DIZABILITĂȚI.

Mulțumirile organizatorilor merg, firesc, și către toți partenerii media ai acestui eveniment: Ziarul de Iași, Iași Fun, Revista Glare, TVR Iași, TeleMoldova, Telem, Iași TV Life, Dorohoi News, Media Tv Bârlad, Apolonia TV, Agerpress, Agora Press, Evenimentul, Radio Iași, Impact Fm, Viva FM, RADIO HIT.

Detalii despre cele două organizaţii neguvernamentale beneficiare ale evenimentului:

Fundaţia „Star of Hope” Romania este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, bazată pe principii şi valori creştine, care are sediul central la Iaşi. Este membră a Organizaţiei „Star of Hope International” Suedia şi partener cu Organizaţia „Star of Hope” Norvegia şi Organizaţia „Star of Hope” SUA. Misiunea Fundaţiei „Star of Hope” România este îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. În cei peste 25 de ani de activitate, Fundaţia „Star of Hope” România a ajutat peste 10.000 de copii abandonaţi şi copii cu dizabilităţi aflaţi în familii cu risc de abandon să aibă o viaţă mai bună. Fundaţia a înfiinţat 11 Centre de Zi pentru copii aflaţi în dificultate şi pentru copii cu dizabilităţi în vederea recuperării şi prevenirii abandonului familial şi şcolar în România (Botoşani (2), Dorohoi, Iaşi, Bârlad, Vaslui (3), Bacău, Ilfov si Tulcea), însemnând peste 500 beneficiari. Fundaţia „Star of Hope” România a fondat în 2014 Federaţia Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu Dizabilităţi din regiunea de NE a României (peste 2.000 de beneficiari). În luna martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a copiilor cu sindrom Down, copii care sunt integraţi în programele de recuperare ale fundaţiei Star of Hope împreună cu Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din Iaşi, Botoşani, Suceava, Vaslui, Neamţ, Bacău şi Bucureşti. Centrele de zi de recuperare înfiinţate pentru aceşti copii funcţionează doar prin sprijinul donatorilor privaţi şi ai părinţilor care deja trec prin mari dificultăţi financiare. De aceea Fundaţia „Star of Hope” România organizează campania media de sensibilizare a comunităţii în luna martie „Iubesc să strâng lumea la piept”. Fundaţia urmăreşte să găsească companii care să sprijine financiar adoptând unul din Centrele de recuperare din judeţele menţionate mai sus. Copiii cu sindrom pot face mari progrese în ce priveşte adaptarea şi integrarea în învăţământ ajungând să poată fi integraţi în muncă. Acesta este visul fiecărui părinte.

Asociaţia „Pro Ruralis” Iaşi are misiunea de a concepe şi implementa proiecte, interne şi externe, cu caracter educativ, cultural şi social pentru copiii cu IQ superior (coeficient de inteligenţă minimum 120), provenind din familii defavorizate de la ţară. În acest sens, asociaţia va gestiona şi în al 15-lea an de învăţământ, proiectul „Burse pentru elevi cu coeficient de inteligenţă superior, proveniţi din familii defavorizate din mediul rural”.

Paul Butnariu, președinte Camera de Comerț și Industrie Iași
Aurora Vatamaniuc, președinte Fundația Star of Hope Romania
Dorina Hoțoleanu, director Asociația Pro Ruralis