Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine!

Vă anuntăm cu bucurie faptul că organizația noastră intră în al 30 lea an de activitate, prilej cu care avem bucuria de a avea oaspeți dragi alături de noi: Excelența Sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, d-l Eric Lennart Eriksson - președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, dna Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia și dl Mikael Oscarsson - parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România.

Organizația noastră a investit 15 milioane de euro până acum în cele 12 comunități din Romania si Chisinau (Rep. Moldova) țară, în care a lucrat în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități,copii rromi sau din medii defavorizate.

De asemenea, vă comunicăm că mâine, 5 decembrie 2019, au loc o serie de evenimente care să marcheze sărbătoarea noastră:

  • la ora 10.00, la Primăria Iași, Excelența sa dna Therese Hydén, ambasador al Suediei în România împreună cu oaspeții suedezi sunt invitații primarului Iașului, dl Mihai Chirica,
  • la ora 11.30, delegația suedeză condusă de dna ambasador Therese Hydén va vizita Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România (Str. Bariera veche, nr. 3, Iași),
  • la ora 18.30, la Hotel Internațional are loc GALA Star of Hope România, când vom sarbatori cei 30 de ani de activitate în slujba copiilor cu dizabilitati ai societății noastre.

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil, în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru Burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate.

Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace. În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor.

Parteneri principali: Primăria Municipiului Iasi, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, F.O.N.S.S, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Colegiul Richard Wurmbrand, Colegiul Tehnic I. C. Ștefănescu

Sponsori: Quartz Matrix, Media Rom Grup, Pro Invest, Frarom International Est și Diqis, Dal Consulting, Farmacia Aris, Kosarom, Focality, Nissa, Cake Expert, Hotel International Iași, Nexus Media, Art Georgies, Cearfisa, Primar Car, Dental Clinic, Q Estetic, Strarom, Taxi for U, Medicover, Centrum Gym, Mesopotamia, Biogenetix, Lavanda Laurei, Irina Schrotter, Bityes, Paradisul International College, Lovely Vanity, Ageo Weddings, Ageo Biz, NICHI Fashion, Hotel Bellaria Iași, Wise Travel, Fabricat in Iași, Vinuri Cotnari.

Parteneri media: TVR Iași, Radio Romania Iași, Viva FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun, Evenimentul, Revista Glare, Agora Press, Vocea Ong, Wink, Telem, Tele Moldova, Iasi Tv Life, Infinit Tv, Radio Armonia.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului din postura de finanțatori, parteneri și sponsori.

 

 

130 DE COPII, 3 ANI ȘI O MAȘINĂ DE POMPIERI SAU DA, SE ÎNTÂMPLĂ LA MURGENI

De 30 de ani rescriem povești, reconstruim destine

Fundația Star of Hope Romania a organizat o conferintă de presă miercuri, 16 octombrie, ora 11.30, cu ocazia celebrării a 3 ani de activitate în slujba copiilor foarte săraci în risc de abandon școlar înscriși la Centrul Star of Hope din Murgeni(Vaslui).

La eveniment au participat Lennart Eriksson (președinte Star of Hope International), Aurora Vatamaniuc (presedinte Fundatia Star of Hope Romania), Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui), Ioan Buta(primarul orașului Murgeni), reprezentanți ai instituțiilor locale si județene din Vaslui, ai Inspectoratului Școlar Vaslui, membri ai comunițății.

Cu acest prilej, echipa Star of Hope Romania a anunțat rezultatele obtinute în cei 3 ani de activitate a Centrului Star of Hope din Murgeni dar și finalizarea procesului de donație către comunitatea locală a unei mașini de pompieri oferită de către Star of Hope International. Mașina de pompieri este singura de acest fel din localitate și va asigura atât stingerea incendiilor cât și descarcerarea în caz de accidente.

Centrul de Zi Star of Hope Murgeni, 3 ani, 130 de copii săraci, 75 de tineri vulnerabili, 100 de părinți în nevoie

În mai 2016, își deschidea porțile Centrul Star of Hope Murgeni, cu sprijinul financiar al Organizației Star of Hope Suedia, parteneri fiind Primăria orașului Murgeni și Biserica Filadelfia (care a oferit gratuit spatial necesar desfășurării activităților).

De 3 ani, după orele de școală, copii foarte săraci de etnie romă, vin zilnicla Centrul de Zi Star of Hope din Murgeni. Aici primesc o masă caldă și asistență specializată pentru efectuarea temelor școlare, dar si pentru derularea altor activități educative.

Rezultate cu impact pentru copii șitineri, dar și pentru părinți și comunitate

În acești primi 3 ani de activitate, toți cei 130 de copii înscriși în programul Centrului Star of Hope au promovat anul cu rezultate ce au bucurat atât echipa de specialiști din Centru cât și pe părinții acestora.

*130 de copii au promovat clasa, 20copii au fost premianti în fiecare an școlar; 80% dintre copii știu să socotească corect și au învățat tabla înmulțirii și împărțirii

* a scăzut nivelul de agresivitate la copii, atât la Centru, cât și la școală

*copiii sunt mult mai comunicativi, socializează mai mult - au învățat să folosească și un limbaj adecvat, au învățat să-i respecte pe cei din jurul lor

*au învățat să folosească dușurile, au învățat regula spălatului pe maini, imediat ce intră în Centru și de fiecare dată înainte de masă, a spălatului pe dinți după ce au mâncat

*au învățat să meargă la toaletă și să folosească produse de igienă

*45 de copiii au primit consiliere și sprijin pentru (re)înscrierea în sistemul educational de masă

*77 copii au participat la taberele de vară

 

Un club al tinerilor, la Centrul Star of Hope Murgeni

Pentru că în orașul Murgeni nu există alternative de petrecere a timpului liber, acest Club al Tinerilor vine în întâmpinarea nevoii lor de a socializa, de a căuta răspunsuri la întrebări pe care le au și le oferă sprijin în depășirea situațiilor de criză. Tinerii.

*75 de tineri cu vârste cuprinse între 14 si 20 de ani, de etnie romă (unii - elevi, alții învață acum să scrie și să citească) se întâlnesc săptămânal și primesc sprijin de la specialiștii Star of Hope pentru formarea  imaginii  de  sine  şi  stimularea  încrederii  în propria persoană, cultivarea autocontrolului şi expresivităţii personale, educarea capacităţilor cognitive, educarea capacităţii de reacţie la diverse situaţii de viaţă

*35 de tineri au participat la taberele de vară

*75 de tineri se implică în activități de voluntariat (în Centru și în comunitate)

Galerie Foto

 

 

Lennart Eriksson, Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi

Luni, 14 octombrie, în Sala „Vasile Pogor” a Primariei Municipiului Iasi, în cadrul evenimentului anual “Seara a Valorilor”, Lennart Eriksson, preşedintele Organizaţiei Star of Hope International (Suedia) a primit Titlul de Cetăţean de Onoare a Orasului Iaşi, în semn de recunoștință pentru implicarea deosebită, timp de 30 de ani, în slujba copiilor defavorizaţi din Romania.

Titlul a fost oferit chiar de către primarul Mihai Chirica.

"S-a implicat in a ajuta pe cei mai mici dintre noi, pe copiii nostri, pentru cresterea calitatii vietii acestora. La 30 de la Revolutie, ma simt onorat sa ofer Titlul de Cetatean de Onoarea domnului Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope International si creatorul Fundatiei Star of Hope Romania." Președintele Star of Hope International Suedia, d-l Eric Lennart Eriksson, a fost decorat pe 11 Iunie 2013, cu Ordinul Steaua Romaniei în Grad de Cavaler. de catre Traian Basesc, presedintele Romaniei, pentru intreaga activitate și inițiativele umanitare precum și pentru rolul important pe care l-a avut Organizația Star of Hope în ajutorarea persoanelor cu dizabilități din țara noastră.

 

 

Povestile copillor

Trei destine ale unor copii despre care, în urmă cu mulți ani, medicii spuneau că nu au nicio șansă. Trei nume de învingători, trei ambasadori Star of Hope Romania, într-un reportaj realizat de echipa TVR Iași, în decmbrie 2018. Sunteți curioși să-i cunoașteți pe Bianca, Alex și Andrei?

 

 

 

Activitatea Star Of Hope

În imaginile de mai jos, puteți urmări câteva frânturi din ceea ce facem noi zi de zi (de mai bine de 25 de ani) pentru copiii cu dizabilități, pentru părinții acestora, însă nu i-am neglijat nici pe copiii săraci, aflați în pericol de a abandona școala. Și, credeți-ne, nu e deloc ușor să prinzi doar 4 minute poveștile de viață (reală) a copiilor, a părinților, a specialiștilor Star of Hope Romania.Peste 500 de copii și peste 1000 de părinți care au nevoie de ajutor. Vă mulțumim pentru susținere!

 

 

 

Serbare la Centrul Star of Hope Iasi

Si a fost serbare la Centrul Star of Hope Iași! Iar bucuriile pentru copii au venit trecând mai întâi pe la birourile United Business Center Iași, pentru că aici sunt niște oameni buni cu sufletele și mai bune. Nu stim numele acestor oameni, nu stim cum arată, nu stim câti sunt însă stim CÂT DE MULT S-AU BUCURAT cei mici cand au primit în brațe pachetele (mai mari decât ei)!!! ( galerie foto )

MULȚUMIM, în numele copiilor!

 

 

Finalizare Carte - Noua Față a Destinului – ediția a II-a

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași a fost finalizată cartea De ce eu...De ce copilul meu... - Noua Față a Destinului ediția a II-a.

Cartea De ce eu...De ce copilul meu... adună poveștile adevărate ale unor părinți a căror viață s-a schimbat în mod radical din momentul când au aflat că au un copil cu dizabilități. Procesul complex prin care trece un părinte de la prima reacție firească de negare până la susținerea deplină și eficientă acordată propriului copil poate fi rezumat în aceste trei cuvinte: ACCEPTARE, SPERANȚĂ și IMPLICARE. Mai întâi acceptarea realității, ori cât de crudă și nedreaptă ar fi. Apoi, căutarea luminiței de la capătul tunelului, regăsirea speranței și curajului de a lupta. Și în final, implicarea concretă, constantă, informată, adaptată nevoilor reale ale copilului.

Poveștile părinților, în funcție de specificul conținutului lor, au fost grupate în trei capitole distincte, urmârind aceste trei teme cheie: ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. Pe urmă, capitolul al V lea propune o abordare inedită: POVESTEA PRIN OCHII COPILULUI. Vă invităm cu mare drag la lecturarea acestei cărți!

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.

 

 

ÎMPREUNĂ DĂRUIM SPERANȚĂ

13 decembrie 2018. Gala Star of Hope. Concert de excepție - LAURA BRETAN; PER ERK HALLIN și COSTEL BUSUIOC - pentru susținerea celor 254 de copii cu dizabilități din 5 Centre de Terapie Star of Hope Romania (Iași, Bârlad, Dorohoi, Suceava, Botoșani)

Invitatii la tel: 0770738520 sau pe emal Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate