Stiri

Părinte împuternicit, comunitate incluzivă

În cadrul proiectului Părinte împuternicit, comunitate incluzivă – proiect finanțat de Consiliul Local al Municipiului Iași au fost finalizate întâlnirile de suport a celor 30 de părinți care au copii cu dizabilități. Au fost formate două grupe a câte 15 părinți. Fiecare grupă a beneficiat de 3 întâlniri pentru suport emoțional.

Întâlnirile au fost moderate de specialiștii Fundației Star of Hope și au creat un cadru pozitiv în care părinții au putut să își deschidă inima și să împărtășească cu ceilalți părinți din problemele și experiențele lor. Părinții s-au bucurat de prilejul de a fi ascultați și încurajați, și de a învăța unii de la ceilalți. Temele celor 3 întâlniri au fost ACCEPTAREA, SPERANȚA și IMPLICAREA. La prima întâlnire s-a discutat despre depășirea fazei de negație și importanța și beneficiile aduse de ACCEPTARE. Scopul celei de a doua întâlniri a fost regăsirea SPERANȚEI prin cunoașterea modelelor unor părinți implicați care au susținut cu succes activitatea de recuperarea a copiilor lor. La a treia întâlnire s-a pus un accent deosebit pe partea de IMPLICARE concretă a părinților. Părinții au fost provocați să își asume rolul de co-terapeut în procesul complex de susținere a copiilor cu dizabilități.

Activitățile proiectului vor continua cu distribuirea cărții Noua Față a Destinului – ediția a II-a și cu organizarea Galei Părinților Copiilor cu Dizabilități.