Stiri

GALA STAR OF HOPE 2018 „Campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ”

3 voci celebre și un concert de excepție, pentru copiii cu dizabilități din Centrele Star of Hope Romania

LAURA BRETAN, COSTEL BUSUIOC și PER-ERK HALLIN – fost pianist în trupa lui Elvis Presley – cântă pentru susținerea copiilor cu dizabilități și a părinților acestora. Concertul va avea loc în cadrul GALEI STAR OF HOPE 2018, joi, 13 decembrie 2018, pe scena Teatrului National ”V. Alecsandri”, începând cu ora 17.00.

Evenimentul este organizat de către Fundația Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași.

Echipa Star of Hope Romania vă invită să rupeți o fărâmă de timpul dumneavoastră, să o puneți deoparte și să veniti la Gala Star of Hope 2018, să vă răsfățați sufletul cu armonii și voci ovaționate de o lume întreagă. Va fi o seară unică în care veți primi frumusețe și veți dărui speranță. SPERANȚĂ pentru destinele a 254 de copii cu dizabilități dar și pentru părinții acestora.

LAURA BRETAN a uimit întreg pamantul cu vocea sa ireală, a ridicat săli în picioare și a reaprins în oameni dragostea pentru muzica de operă. În 2016, a devenit AMBASADOAREA COPIILOR CU DIZABILITĂȚI DIN CENTRELE STAR OF HOPE ROMANIA și a cantat la IAȘI, apoi la PORTLAND, în Statele Unite ale Americii. Pe 13 decembrie2018, într-o seară de joi, LAURA revine la Iași, pe scena Teatrului National, într-un regal acustic dăruind cu vocea sa unică SPERANȚĂ pentru copiii cu dizabilități care au atât de multă nevoie de terapie, înțelegere și susținere.

PER-ERK HALLIN (Suedia) a fost ales să cânte la pian alături de ELVIS PRESLEY. În urmă cu un an, pianistul PER-ERK HALLIN a decis să pună arta în slujba celor nevoiași, a celor sărmani, a celor care au nevoie de ajutor. Pe 13 decembrie, va urca pe scena Teatrului Național si va canta pentru ca toți copiii cu dizabilități să aibă acces la servicii profesioniste de terapie recuperatorie.

COSTEL BUSUIOC a fascinat cu vocea sa Europa, apoi Statele Unite. A câștigat premii pentru vocea și timbrul unic și a fost aplaudat pe scene mari din România și din Europa. COSTEL BUSUIOC se întoarce în România, la Iași, pe 13 decembrie, și cântă pentru ca părinții care au copii cu dizabilități în Centrele Star of Hope Romania să poată spera că ”mâine” va fi bine și pentru copiii lor.

Gala STAR OF HOPE 2018 este parte a proiectului PĂRINTE ÎMPUTERNICIT, COMUNITATE INCLUZIVĂ realizat în parteneriat cu Consiliul Local Iași, în baza Legii 350/2005 . Totodată, evenimentul de Gală completează campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ, campanie derulată de Fundația Star of Hope Romania în perioada noiembrie – decembrie 2018, pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie în Centrele Star of Hope.

Prezența dumneavoastră în Sala Mare a Teatrului Național ”V. Alecsandri” va da curaj părinților acestor copii să lupte mai departe și mâine și să poată privi lumea în ochi, fără teamă. Îi veți cunoaște pe acești luptători, dacă veți veni!

Vă așteptăm să dăruim speranță, pe 13 decembrie 2018, ora 17.00, la Teatrul Național Iași!

Conform Raportului publicat de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiției Sociale, pe 31 martie 2018, în România sunt 63.217 persoane cu dizabilități. În județul Iași, conform aceluiași raport, sunt 27.000 de persoane cu diverse dizabillități, dintre care peste 3000 sunt copii.

În 5 Centre de Terapie Recuperatorie ale Fundației Star of Hope Romania sunt 254 de copii cu dizabilități și aproape 500 de părinți cu sufletele încremenite de spaimă. Pentru că autismul, sindromul Down au orice altă formă de dizabilitate nu alege. Lovește la întâmplare, lovește copilul bogat, lovește copilul sărac. Trântește la pământ mame, tați și ucide visuri. Într-o secundă, un diagnostic medical sec frânge destine, destramă familii, îndepărtează prieteni, aruncă în necunoscut mame sau tați care strigă neputincioși după ajutor…

În mediul rural, serviciile de terapie recuperatorie sunt aproape inexistente.

Accesul la serviciile de terapie recuperatorie din mediul urban este limitat dramatic din cauza costului mare pentru deplasare.

Părinții copiilor cu dizabilități sunt singuri, autoizolați, nu reușesc să depășească starea de șoc creată de dizabilitatea copilului.

De aceea Star of Hope Romania a initiat campania DĂRUIEȘTE SPERANȚĂ atât pentru informarea comunității cât și pentru susținerea părinților pentru a avea acces la terapia recuperatorie atât de necesară copiilor cu dizabilități.

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități.

  • 60% sunt cazuri sociale, 50% sunt din mediul rural
  • Aproape 50% sunt copii cu sindrom Down
  • 20% – cu autism, restul – cu diverse alte dizabilități

Centrul Star of Hope Bârlad are ca beneficiari 22 de copii cu dizabilități.

  • 95% sunt cazuri sociale iar 50% provin din mediul rural

La Centrul Star of Hope Dorohoi sunt înscriși 28 de copii cu dizabilități.

  • 95% reprezintă cazuri sociale.
  • 50% dintre copii provin din mediul rural.

La Centrul Star of Hope Botoșani, 29 de copii cu dizabilități beneficiază de terapie și consiliere.

  • 85% dintre copii sunt cazuri sociale, 90% fiind din mediul rural.

Centrul Star of Hope Suceava oferă servicii de terapie recuperatorie pentru 20 de copii cu dizabilități.

  • 90% sunt cazuri sociale.
  • 50% dintre copii provin din mediul rural.