Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presă - Conferinţa de închidere a Proiectului „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi
organizează
Conferinţa de închidere a Proiectului „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”
Luni, 29 septembrie 2014, ora 11.00
Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi, str. Bariera Veche nr. 3

La eveniment sunt invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor/instituţiilor locale, ai organizaţiilor neguvernamentale locale, cadre didactice, persoane cu dizabilităţi, părinţi care au copii cu CES.

Proiectul „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi - oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”, este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Ne-am propus, prin acest proiect, înfiinţarea Federaţiei Organizaţiilor de Părinţi care au Copii cu diferite Dizabilităţi. Este prima iniţiativă în ţara noastră. Sunt multe reţele ale organizaţiilor active în domeniul dizabilităţilor, deşi niciuna nu acoperă toate categoriile de dizabilităţi.

 

Această federaţie este importantă deoarece părinţii sunt cei care, de cele mai multe ori, au o perspectivă unică, specifică asupra dizabilităţii copilului, sunt cei care ştiu cel mai bine barierele cu care se confruntă copilul lor, nevoile pe care acesta le are. De asemenea, părinţii sunt cei cărora le bate inima cel mai tare pentru copilul lor, care doresc îmbunătăţirea legislaţiei, politicilor, a serviciilor accesibile; dar singuri, sau asociaţi în organizaţii mici nu pot produce o schimbare importantă, pe termen lung; puterea stă în unitate.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi, cu sprijinul partenerului principal, Star of Hope Suedia. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi.

Cu aleasă consideraţie,
Gabriela Răducanu, coordonator proiect
Fundaţia Star of Hope Romania
0745 254 692
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate