Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presă - Lansare proiect „Federaţia Organizaţiilor de Părinţi oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

Fundaţia Star of Hope Romania vă invită miercuri, 25 iunie 2014, ora 11.00 în Sala Galbenă a

Prefecturii Iaşi la conferinţa de presă pentru lansarea proiectului

„Federaţia Organizaţiilor de Părinţi oportunităţi egale pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi”

 

Proiectul este finanţat din bugetul Judeţului Iaşi – Consiliul Judeţean Iaşi, conform prevederilor Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Durata implementării proiectului este de 4 luni, începând cu luna iunie 2014.

Proiectul urmăreşte creşterea capacităţilor părinţilor din 5 judeţe de a se implica în promovarea şi respectarea drepturilor copiilor/tinerilor cu dizabilităţi. Rezultatul final al proiectului este o Federaţie a Organizaţiilor de Părinţi care au copii cu dizabilităţi - prima Federaţie din Romania care uneşte părinţii care au copii cu dizabilităţi. În prezent sunt 14 Asociaţii de părinţi afiliate din judeţele: Iaşi, Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bacău.

 

Împuternicirea ajută părinţii să-şi îndeplinească îndatoririle şi responsabilităţile şi să apere drepturile propriilor copii în scoietate. Parte a acestui proces este asigurarea resurselor, cunoştinţelor şi deprinderilor necesare pentru creşterea capacităţii lor de a influenţa viitorul copilului lor, de a participa pe deplin la viaţa comunităţii.

Federaţia este importantă deoarece părinţii sunt cei care au o perspectivă unică asupra dizabilităţii copilului, sunt cei care ştiu cel mai bine barierele cu care se confruntă copilul lor, nevoile pe care acesta le are. De asemenea, părinţii doresc îmbunătăţirea legislaţiei, a serviciilor accesibile; dar singuri, sau asociaţi în organizaţii mici nu pot avea un impact mare pe termen lung; puterea stă în unitate, în unirea lor în Federaţie.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi, cu sprijinul partenerului principal, Star of Hope Suedia. Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi in Iasi, Husi, Barlad, Botosani, Dorohoi si Vaslui pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de Împuternicire a Părinţilor. Fundaţia a înfiinţat şi dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui. Împreună am pus bazele unei reţele informale la nivel regional pentru promovarea şi respectarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi.

În decembrie 2012, Presedintele Star of Hope International Suedia, d-l Lennart Eric Eriksson a fost medaliat de Presedintele Romaniei, d-l Traian Basescu cel mai înalt Ordin al României, Steaua României în grad de Cavaler.

Pe data de 14 octombrie 2013, Primarul Municipiului Iaşi, d-l Gheorghe Nichita, a acordat premiul de excelenţă Fundaţiei Star of Hope Romania pentru implicare în proiectele comunităţii.

Contact:

Presedinte executiv,
Aurora Vatamaniuc
0744 506 036
Gabriela Răducanu
Coordonator Proiect
0745 254 692
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate