Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat presa - Post Eveniment - Ziua portilor deschise

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis vineri, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia. Terapia prin joc este importantă pentru copii, mai ales pentru copiii cu dizabilităţi. Prin joc copiii învaţă să descopere lumea din jurul lor, să interacţioneze cu cei din jurul lor.

 

Evenimentul a avut loc la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranței„ Iași din str. Bariera Veche nr. 3. Au fost prezente peste 50 de persoane dintre care: reprezentanți ai autorităților locale, medici, copii, părinți și voluntari. Am fost onoraţi de prezenţa a 2 deputaţi ieşeni în Parlamentul României: d-na Cristina Nichita şi doamna doctor Camelia Bogdănici.

Invitații s-au bucurat de expoziţia de toamnă organizată cu sprijinul preşcolarilor şi elevilor de la Colegiul Tehnic I.C.Ştefănescu Iaşi şi Grădiniţa cu Program Normal nr.11, dar şi de expoziţia de fotografii realizată de copiii cu dizabilităţi de la Clubul Special Kids organizat săptămânal la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei”.

Andreea Dăncinescu, o tânără cu dizabilități, în calitatea sa de ambasador al copiilor cu dizabilități a declarat: „Copii cu dizabilități au nevoie de sprijin, de susținerea comunității din care fac parte. Părinții acestor copii pregătesc campioni pentru viață, cu multă iubire și dăruire, cu mult curaj și perseverență. Rezultatele pot fi pe măsură dacă acești copii cu dizabilități au acces la terapii adecvate. Fiecare copil este o valoare și are dreptul să trăiască în condiții de normalitate! „ Domnul prof. Michael Beck, dirijorul Orchestrei Academica, în calitate de ambasador al Fundaţiei Star of Hope Romania, impresionat de aceşti copii şi problemele cu care se confruntă a declarat: „voi susţine cu toată inima campania „Implică-te! Poţi schimba un Destin!” şi voi implica membrii comunităţii să fie alături de aceşti copii şi să-i valorizeze pentru talentele şi potenţialul lor.”

Campania „Implică-te! Poţi schimba un Destin!” se va desfăşura în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie 2013 şi urmăreşte sensibilizarea comunităţii şi ajutorarea copiilor care provin din mediul rural din familii defavorizate.

Misiunea Fundaţiei Star of Hope Romania este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. De-a lungul celor 20 de ani Fundaţia Star of Hope Romania a reuşit să ajute peste 10.000 de copii aflaţi în dificultate, în special copii cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi în Iaşi, Huşi, Bârlad, Botoşani, Dorohoi şi Vaslui pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.Una dintre cele mai mari realizări ale Fundaţiei Star of Hope Romania o reprezintă înfiinţarea Centrului Regional de Reabilitare pentru copii şi tineri cu dizabilităţi în Iaşi. În cadrul centrului, echipa de specialişti oferă consultanţă, sprijin şi asistenţă pentru aproximativ 500 copii anual si familiile acestora din toate judetele din regiunea de nord - est a României.

Aurora Vatamaniuc
Preşedinte Executiv Fundaţia Star of Hope Romania
0744 506 036

Parteneri media

Ziua portilor deschise

. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate