Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunicat de presă - Lansarea Campaniei „Exista Speranta. Exista Star of Hope”

Trupa Proconsul și Irina Păcurariu, miercuri 11 noiembrie 2015, la Iași pentru a susține campania socială „Există Speranță. Există Star of Hope”.

Fundația „Star of Hope” România în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași vă invită să ne fiți alături la conferința de presă de deschidere a proiectului „Pasi către o comunitate incluzivă” și lansarea Campaniei „Există Speranță. Există Star of Hope”, miercuri, 11 noiembrie, ora 11:00 la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.

Proiectul „Pasi către o comunitate incluzivă” este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005 și Star of Hope Suedia. Proiectul are ca obiectiv informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă post eveniment - Valea Seacă

Vineri, 25 Septembrie, în Valea Seacă, județul Bacău a avut loc inaugurarea „Centrul de servicii integrate pentru copii aflaţi în dificultate” proiect înfiinţat în cadrul proiectului „Intervenţie în familii aflate în dificultate “, proiect derulat în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă şi cu sprijinul financiar al donatorilor privaţi din Norvegia şi Suedia. Principalii finanţatori sunt Pingstforsamling Arvika, Suedia, Pinsemenigheten Salem, Sandefjord Norvegia, alături de organizaţia Star of Hope International Suedia şi Norvegia

La evenimentul de deschidere a participat o delegaţie a finanţatorilor din Norvegia și Suedia dar şi autorităţile centrale şi judeţene. Au fost prezenţi, pentru a vorbi despre necesitatea proiectului Hakon Skaug, director „Star of Hope” Norvegia, Aurora Vatamaniuc, din partea Fundaţiei Star of Hope, Ion Pravăţ, primarul comunei Valea Seacă, Florin Dura, liderul Partidei Romilor Pro Europa, Sorin Ailenei, din partea Instituţiei Prerectului Bacău, conferenţiarul universitar dr. Adrian Netedu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Mihaela Radu de la DGASPC Bacău.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Lansarea Centrului pentru romi Valea Seacă

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă, judeţul Bacău, vă invită la inaugurarea oficială a „Centrului de servicii integrate pentru copii aflaţi în dificultate”, Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 12.00, Valea Seacă, judeţul Bacău.

Acest centru este înfiinţat în cadrul proiectului „Intervenţie în familii aflate în dificultate “, proiect derulat în parteneriat cu Primăria comunei Valea Seacă şi cu sprijinul financiar al donatorilor privaţi din Norvegia şi Suedia. Principalii finanţatori sunt Pingstforsamling Arvika, Suedia, Pinsemenigheten Salem, Sandefjord Norvegia, alături de organizaţia Star of Hope International Suedia şi Norvegia. Ceremonia inaugurală va avea loc în prezenţa domnului Håkon Skaug, Director Star of Hope Norvegia, a reprezentanţilor finanţatorilor. Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai sectorului neguvernamental, membri ai comunităţii locale.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat Post Eveniment Curs 2 Aprilie

Astăzi, 2 Aprilie 2015, începând cu ora 10:00 a avut loc Sesiunea de instruire „Copiii cu Tulburări din Spectrul Autist – dificultăţi şi posibilităţi de integrare în învăţământ” cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Activitatea a făcut parte din campania națională „Arată că îți pasă!”.

Aproximativ 45 de cadre didactice, care au integrat sau intenţionează să integreze copii cu Tulburări din Spectrul Autist au participat la această sesiune. Timp de 5 ore, la Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilităţi „Steaua Speranţei” Iași, cadrele didactice au primit informații despre caracteristicile copiilor cu tulburări din spectrul autist, despre metodele de lucru la clasă, despre abilitățile necesare unui cadru didactic în lucrul cu acești copii.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă posteveniment - Up with Down! Campanie de susținerea a persoanelor cu Sindromul Down

Fundația „Star of Hope” România împreună cu Asociația „Renașterea Speranței” a organizat în data de 19 Martie, începând cu ora 14:00, în Zona Intersport – Palas Mall, evenimentul „UP WITH DOWN”, organizat în cadrul Campaniei de susținere a Persoanelor cu Sindrom Down.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul săptămânii dedicate Sindromului Down și a marcat ziua de 21 Martie - declarată Ziua Mondială a Sindromului Down. Ne-am propus ca prin acest eveniment să informăm, să sensibilzăm și să creștem atât gradul de acceptare în comunitate a persoanelor cu Sindrom Down, cât și a gradului de implicare în viața acestora.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - "Gala Recunostinţei"

Fundația „Star of Hope” România a organizat joi, 4 decembrie 2014 „Gala Recunostinţei” eveniment ce face parte din cea de-a patra ediție a campaniei de susținere a copiilor cu dizabilități „Dăruiește din inimă!”, parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Prin această campanie dorim să sensibilizăm opinia publică cu privire la dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să strângem fondurile necesare activităţilor de recuperare pentru cei 308 copii cu dizabilitaţi ai Fundaţiei Star of Hope România.

Gala „Recunoştinţei” a avut ca scop principal sprijinirea copiilor cu dizabilități care vin la centrele de reabilitare „Steaua Speranței” din Iași, Dorohoi, Botoșani, Bârlad, Huși și Vaslui.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - 3 decembrie 2014

Fundația Star of Hope România a inițiat campania Dăruieşte din inimă!, parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Prin această campanie dorim să sensibilizăm opinia publică cu privire la dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să strângem fondurile necesare activităţilor de recuperare pentru cei 308 copii cu dizabilitaţi ai Fundaţiei Star of Hope România.

Pentru îndeplinirea obiectivelor campaniei, miercuri, 3 decembrie 2014 în intervalul 11:00 si 11:45, are loc conferința de presă pentru lansarea albumului DIS-ART, cu lucrari plastice ale copiilor cu dizabilități. În continuare, vom celebra Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități în fața Primăriei Iași. De la ora 11:45, începem ceremonia de împodobire a Bradului Recunoștinței. Scopul acestei acțiuni este de a sensibiliza opinia publică cu problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități în general, copiii cu dizabilități și familiile acestora, în particular. În cadrul acestui eveniment, vor dansa în jurul bradului copiii din cadrul clubului Academia Shaw coordonați de doamna Prof. Ligia Delia Grozdan de la Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte George Enescu. Elevii de la școlile partenere, părinții și educatorii acestora, precum și publicul larg, sunt invitați să scrie mesaje de solidaritate pentru copiii cu dizabilități. Aceste mesaje, scrise pe steluțe și inimioare, vor orna bradul în acest an.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă posteveniment - Lansarea Campaniei “Daruieste din Inima!”

Dăruieşte din inimă!
Campanie de susţinere a copiilor cu dizabilităţi
ediţia a IV-a 20 noiembrie - 20 decembrie 2014

Astăzi am lansat campania Dăruieşte din inmă!, parte din proiectul “Egalizarea de șanse pentru copiii și tinerii cu dizabilități”, derulat în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, finanţat conform prevederilor Legii 350/2005.

Prin această campanie dorim să sensibilizăm opinia publică cu privire la dificultăţile cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi să strângem fondurile necesare activităţilor de recuperare pentru cei 308 copii cu dizabilitaţi ai Fundaţiei Star of Hope România. Evenimentul a avut loc la sediul nostru şi au participat copii, părinţi, oficialităţi ale Iaşiului, reprezentanti ai comunitaţii de business, cadre didactice şi jurnalişti. Toţi cei 44 de invitaţi au luat contact cu problemele legate de dizabilitate, au discutat despre importanţa implicării comunităţii în integrarea acestor copii în societate şi au fost informaţi despre serviciile pluridisciplinare care fac posibilă integrarea. Un subiect important l-a constituit accesibilitatea copiilor cu dizabilităţi din mediul rural la serviciile de recuperare, şi dificultăţile cu care se confruntă familiile acestora.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate