Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Comunica de presa - Vocea ONG prin FONSS!

Zece organizatii neguvernamentale partenere in proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!”- Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - au infiintat Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS.

Noua federatie are sediul la Iasi si isi propune sa contribuie la intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania de a acţiona in domeniul serviciilor sociale pentru atingerea urmatoarelor scopuri:

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presa - VOCEA ONG -pentru comunitate!

Fundatia “Alaturi de Voi” Romania (ADV) va invita, miercuri, 16 aprilie 2014, ora 11.00, la Sala Galbena a Prefecturii Iasi, la conferinta de lansare a proiectului ”Vocea ONG pentru comunitate!”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord Est, incepand cu luna martie 2013 (pana in august 2015), de catre un consortiu de organizatii din Iasi - Fundatia “Alaturi de Voi” Romania - solicitant, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Sociala a judetului.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - Marsul Diversitatii 2014

Fundaţia Star of Hope Romania a organizat pe data de 21 Martie 2014, Marşul Diversităţii cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Sindromului Down. Scopul evenimentului a fost acela de a fi vizibili, de a face comunitatea să înţeleagă ce este sindromul Down şi cum pot persoanele cu sindrom Down să aibă un rol activ în comunităţile în care trăiesc.

La marş au participat un număr de 300 de persoane. Am fost onoraţi de prezenţa d-lui Lennart Eriksson – Director Star of Hope Suedia, d-lui Fred Thornes – Director Star of Hope Norvegia şi a d-nei Maine Olofsson – Director Star of Hope Suedia. Toţi participanţii au purtat şosete colorate ca semn al distincţiei pe care o face cromozomul X la persoanele cu sindrom Down şi s-au unit într-un cerc al unităţii, al egalităţii pe care şi-o doresc copiii şi tinerii cu sindrom Down.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - Gala "Steaua Sperantei""

Fundaţia Star of Hope Romania a organizat joi 12 decembrie 2013 a treia ediţie a Galei „Steaua Speranţei”. Evenimentul face parte din campania „Dăruieşte! Schimbă un Destin!”, o campanie de susţinere a copiilor cu dizabilităţi.

Gala a fost moderată de doamna Maria Florea prezentator la TVR Iaşi şi de maestrul dirijor Michael Beck.

Programul a cuprins momente artistice de certă valoare cât şi licitatii de obiecte de artă şi decorative în scopul atragerii de fonduri. Au performat cvartetul Artes şi cvartetul The Vocals. Ne-au încântat copiii din Corul Operei Nationale din Iaşi dirijaţi de d-na prof. Raluca Zaharia şi tinerii cu dizabilităţi psiho-motorii de la Asociaţia Cutezătorii împreună cu copiii de la Academia Show sub coordonarea d-nei prof. Ligia Delia Grozdan şi prof. Cosmina Paraschiv.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - post eveniment - Lansare carte "Noua faţă a Destinului"

3 decembrie 2013, de Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităti, Fundaţia Star of Hope Romania a lansat în cadrul unei conferinţe de presă cartea „Noua faţă a Destinului” care cuprinde mărturiile şi experienţele părinţilor care au copii cu dizabilităţi. Acţiunea face parte din proiectul Centru de Resurse care au copii cu dizabilităţi, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi şi cofinanţat de Organizaţia Star of Hope Suedia avand ca partener principal media TVR Iasi.

„Mă bucur să văd că părinţii au avut curaj să-şi aştearnă gândurile şi experienţele într-o carte. Vă doresc ca această carte, care poate fi un model atât pentru părinţii care au copii cu dizabilităţi cât şi pentru ceilalţi părinţi să se vândă într-un număr cât mai mare.” a declarat doamna Carmen Ghercă - Preşedintele Asociaţiei ANCAAR Iaşi.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat presa - Post Eveniment - Ziua portilor deschise

Fundaţia Star of Hope Romania a deschis vineri, 31 octombrie 2013 proiectul „Centrul de Resurse pentru părinţii care au copii şi tineri cu dizabilităţi”, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pentru perioda octombrie-decembrie 2013.

Cu acest prilej Fundaţia Star of Hope Romania a inaugurat şi parcul de joacă din cadrul Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi. Parcul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, cofinanţat de Star of Hope Norvegia. Terapia prin joc este importantă pentru copii, mai ales pentru copiii cu dizabilităţi. Prin joc copiii învaţă să descopere lumea din jurul lor, să interacţioneze cu cei din jurul lor.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Marșul "O singură Voce Pentru Dizabilitate

Fundația Star of Hope Romania și Coaliția "O singură Voce Pentru Dizabilitate" au organizat Joi 21 martie 2013, în intervalul orar 15.00-16.00, la Iași, Marșul public "O singură Voce Pentru Dizabilitate".

Marșul s-a desfășurat pe traseul Primăria Iași (b-dul Ștefan cel Mare ) - Palat - Grădina Palas. Manifestanții, în număr de 300, au format un cerc al drepturilor atât în fața Primăriei Iași cât și la finalul Marșului în Parcul Palas.

Au fost prezenți la această manifestație membri ai Coaliției "O singură Voce Pentru Dizabilitate", elevi, profesori, voluntari, părinți și copii cu dizabilități, reprezentanți ai autorităților locale și ai mass mediei. Principalele mesaje ale participanților la Marș, au fost: "Vrem drepturi, nu milă!, "Acces efectiv la educație!", "Curriculă adaptată!", "Dizabilitate NU Handicap!".

Împreună cu Asociația de părinți a copiilor cu Sindrom Down "Renașterea Speranței" Iași a fost marcată și Ziua Internațională a Sindromului Down. Tinerii cu Sindrom Down împreună cu părinții lor de la Centrul "Cicoare" au dansat pentru cei prezenți și au fost apreciați de public cu multe aplauze.

 

 

Comunicat de presă - Steaua României pentru Steaua Speranţei

Fundaţia Star of Hope Romania mulţumeşte d-lui Traian Băsescu, Preşedintele României pentru înalta apreciere pe care i-a acordat-o d-lui Eric Lennart Eriksson, Preşedintele Star of Hope International Suedia prin decorarea acestuia cu cel mai înalt Ordin al României, Steaua României în grad de Cavaler. Această înaltă onoare i-a fost acordată d-lui Lennart Eriksson ca urmare a contribuţiei deosebite, timp de peste 20 de ani în domeniul protecţiei copilului, în special a copilului cu dizabilităţi. Această contribuţie a constat în sprijin uman şi material, valoarea fondurilor investite se ridică la peste 16 milioane de euro.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate