Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

„Gala Recunoştinţei”

„Gala Recunoştinţei”, eveniment caritabil din cadrul campaniei regionale „Dăruieşte pentru a schimba un Destin!” organizată de Fundaţia Star of Hope Romania , a avut loc marţi, 4 decembrie 2012. Seara a fost însufleţită de prezenţa unui număr de 180 de persoane din mediul academic, politic, autorităţilor, companiilor şi al ong-urilor din regiunea Moldovei. Invitaţii speciali ai serii au fost Excelenţa Sa Anders Bengtcen- Ambasadorul Suediei la Bucureşti şi d-l Eric Lennart Eriksson – Preşedintele Star Of Hope International Suedia.

Într-o notă distinsă, „Gala Recunoştinţei” a fost moderată de d-na Mihaela Gîrlea prof. drd. la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi. Pe parcursul serii, cei prezenţi la eveniment s-au destins prin momentele oferite de cvartetul „Artes”, de copiii de la Asociaţia ANCAAR, de tinerii cu sindrom Down de la Asociaţia “Renaşterea Speranţei” şi nu în ultimul rând prin momentul special oferit de copiii cu handicap psiho-motor de la Asociaţia „Cutezătorii” şi copiii de la Academia “Show” coordonaţi de d-na prof. Ligia Delia Grozdan. Preşedintele Star Of Hope International d-l Eric Lennart Eriksson, emoţionat de momentele artistice pe care le-au susţinut copiii cu nevoi speciale a declarat că este mândru de activitatea pe care o desfăşoară Fundaţia Star of Hope în Romania.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Dăruieşte pentru a schimba un Destin

În cadrul campaniei „Dăruieşte pentru a schimba un Destin!”, Fundaţia Star of Hope Romania a fost onorată de vizita Excelenţei Sale Anders Bengtcen – Ambasadorul Suediei în Romania şi de vizita d-lui Eric Lennart Eriksson – Preşedintele Star of Hope International Suedia care a investit aproximativ 500.000 euro pentru construirea Centrului Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei”, inaugurat la Iaşi în anul 2010.

După participarea la „Gala Recunoştinţei”, Excelenţa Sa Anders Bengtcen a vizitat centrul Fundaţiei Star of Hope Romania, a stat de vorbă cu specialiştii, a întrebat despre evoluţia pe care o au copiii în urma activităţilor de terapie recuperatorie şi a fost interesat de cazuistica acoperită de fundaţie.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - "Un Mărțișor pentru un Zâmbet"

Fundația Star of Hope Romania în parteneriat cu Patronatul Sfera, Clubul Rotary 2000 Iași și Complexul Comercial Iulius Mall, derulează în perioada 13 februarie – 8 martie 2012, a doua ediție a campaniei ”Un Mărțișor pentru un Zâmbet”, dedicată susținerii copiilor cu dizabilități. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii să implicăm comunitatea în activitatea de strângere de fonduri pentru susținerea activităților de terapie recuperatorie din Cadrul Centrului Regional de Reabilitare pentru copii și tineri cu dizabilități “Steaua Speranței” Iași.

În data de 14 februarie 2012 orele 15.00 va avea loc inaugurarea oficială a standului în complexul comercial Iulius MALL, etajul 2 ( lângă Cărturești ), un stand unde vizitatorii vor putea afla mai multe informații despre activitatea Fundației Star of Hope Romania cât și despre beneficiarii care au nevoie de ajutorul nostru.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - Post-eveniment - "Dăruieşte pentru a schimba un destin!"

Fundația Star of Hope Romania a lansat astăzi, 25 noiembrie 2011, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, Campania Regională de susţinere a copiilor cu dizabilităţi:

"Dăruieşte pentru a schimba un destin!"

„În calitate de ambasador al proiectului „Dăruieşte pentru a schimba un destin” vreau să transmit în primul rând un mesaj de încredere. Cred că de Ziua Porţilor Deschise, oricine se poate lămuri că Centrul Regional creat de Star of Hope e o mică minune, care merită susţinută şi încurajată.

Al doilea lucru pe care vreau să-l transmit este că generozitate nu înseamnă neapărat sprijin financiar. Cu toţii putem dărui, nu numai oamenii de afaceri, spre care se îndreaptă cel mai adesea privirile atunci când pronunţăm cuvântul „generozitate”. A zâmbi unui copil cu dizabilităţi şi a te purta normal cu el, transmiţând astfel discret mesajul integrării sale sociale, e o altă formă de generozitate. Nu cred că există persoană care să nu poată fi generoasă într-un fel sau altul. Nu trebuie să aşteptăm numai la cei din jurul nostru să fie generoşi, putem începe prin a ne întreba asupra a ceea ce putem da noi”, a declarat d-l Dan Lungu.

Citește mai departe...

 

 

Comunicat de presă - decembrie 2012

Fundaţia Star of Hope Romania în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi din regiunea de NE a României vor marca „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” luni, 3 decembrie 2012 printr-un Marş al Solidarităţii, care se va desfăşura concomitent în localităţile Bârlad, Piatra Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

În Iaşi, acţiunea va începe la ora 12.oo în Piaţa Unirii, şi vor participa: copii, părinţi, persoane cu dizabilităţi, organizatori, oficialităţi şi cadre didactice. Traseul popus pentru marş este: Piaţa Unirii – Bdul Ştefan cel Mare – Grădina Palas Mall. În Grădina Palas Mall participanţii se vor lega în Funda Umană realizată de Fundaţia „Alături de Voi România”, în semn de solidaritate cu persoanele infectate cu HIV/SIDA.

Citește mai departe...

 

 

“Daruieste pentru a schimba un Destin!”

Fundaţia Star of Hope Romania, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi vă invită joi, 15 noiembrie 2012, ora 11.00, la Conferinţa de presă, pentru lansarea Campaniei regionale de susţinere a copiilor cu dizabilităţi “Daruieste pentru a schimba un Destin!” Sala Mare – Primăria Iaşi.

În perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2012 Fundaţia Star of Hope Romania şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi: ANCAAR Iaşi, Asociaţia Renaşterea Speranţei, Asociaţia Cutezătorii şi Surâsul Albastru derulează cea de-a doua ediţie a campaniei “Dăruieşte pentru a schimba un Destin!”. Ambasadorii acestei campanii sunt: creatoarea de modă - doamna Cristina Nichita şi scriitorul Dan Lungu, care ne-au fost alături şi în anul 2011.

Citește mai departe...

 

 

„Un Sunet în Tăcere” - post-eveniment

Un sunet in tacere

Fundaţia Star of Hope Romania în colaborare cu echipa de tineri masteranzi EnjoyLife a Universităţii „AL.I.Cuza” au încheiat într-o notă grandioasă evenimentul cultural artistic „Un Sunet în Tăcere” organizat în scop caritabil.

La eveniment au participat un număr de peste 500 de persoane. Am fost onoraţi de prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, d-l Victorel Lupu, viceprimarului oraşului Iaşi d-l Mihai Chirica, şi de prezenţa d-lui Peter Edgart - guvernator al provinciei Uppsala însoţit de profesori şi oameni de afaceri din Suedia.

Scopul principal al evenimentului a fost acela de a-i oferi ajutor lui Robert, un băieţel de 6 ani care suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală. Robert nu poate auzi decât zgomotele puternice şi prezintă întârziere în dezvoltarea limbajului.

În urma vânzării de bilete s-a strâns suma de 15 880 lei şi suma de 15 800 lei din sponsorizări, bani care vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a două proteze auditive şi pentru acoperirea costurilor şedinţelor de logopedie necesare recuperării auzului şi dezvoltării limbajului.

Mulţumiri speciale mareleui dirijor Michael Beck sub bagheta căruia Romanian Academic Orchestra a oferit o interpretare grandioasă a compoziţiilor muzicale din dinastia Strauss. Timp de mai multe decenii Michael Beck a fost directorul şi dirijorul mai multor orchestre şi formaţii corale din nord-vestul Germaniei. De asemenea, mulţumim trupei de balet Attitude a Colegiului Naţional „Octav Băncilă” Iaşi şi Roxanei Konyar care a interpretat un moment de teatru de animatie - piesa „Don Quijote”. Fără participarea acestora seara nu ar fi fost posibilă.

“Nu există sunet mai plăcut urechilor unui om decât sunetul propriului nume”. Herbert Harris – Din fericire, Robert se va putea bucura de o viaţă normală datorită bunăvoinţei celor care s-au implicat şi au arătat că le pasă de semenii lor.

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998 cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Fundaţia a înfiinţat şi susţine financiar 6 centre de zi pentru copiii aflaţi în dificultate care depăşesc peste 1000 de beneficiari.

Fundaţia Star of Hope Romania este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Fundaţia Star of Hope Romania a înfiinţat anul acesta Fedaraţia Naţională a Organizaţiilor de părinţi care au copii cu dizabilităţi, care însumează peste 2000 de beneficiari.

Mulţumim sponsorilor şi partenerilor noştri!


Sponsor Platinum: ArtisDesign

Sponsori Gold: Kosarom, Quartz Matrix, Farmexpert, Fidelis Energy, Te Rox Prod, Farmaciile Adriana, Ropharma, Frarom International.

Sponsori Silver: Rompak, Golden Star, Comfert, TehnoForest, Adems, Apa Vital.

Parteneri Promovare: TVR Iași, Wink, Affichage, Iulius Mall, Centrul Comercial Felicia;

Parteneri media: Ziarul de Iași, Radio Hit, Radio România Iași, IașiFun, Tele M Iaşi, InOras.ro, NewsIași.ro, AltIași.ro, Zile și nopți, 360uaic.ro, Iași365, Cronica de Iași, Iașul Cultural, NewsPascani.com, Stud Pass, Iași4U, IașiLive, Sticul.ro.

Eveniment susţinut de: ArsUniversalis, Cafeneaua Phoenix, Cafeneaua Veche.

 

 

Comunicat de presă - “Dăruieşte pentru a schimba un destin!”

Fundaţia Star of Hope Romania, împreună cu Asociaţiile de părinţi ale copiilor cu dizabilităţi şi cu sprijinul Primăriei Iaşi, vă invită la lansarea Campaniei Regionale de susţinere a copiilor cu dizabilităţi:

“Dăruieşte pentru a schimba un destin!”

Conferinţa de presă va avea loc în data de 25 noiembrie 2011, ora 12:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate