Stiri

Inimi Zdrobite, Cu Destin Maret

Conferinta Parintilor care au copii cu dizabilitati

Mamaia

11-16 iulie 2016

Perioada: 11 – 16 iulie 2016

Loc: Mamaia

Moderator: dna Aura Vatamaniuc, președinte executiv Fundația Star of Hope Romania

Invitați: dl. Costel Ghica (profesor, doctor in filosofie), dna Heather Dyce (consilier parental si de cuplu, Anglia), dl Liviu vasiloai, dna Kay Metsger (asistent principal Secția de Chirurgie Cardio a Spitalului Portland, SUA), dl. Vasile Antemie (First Romanian Pentecostal Church Seattle, SUA), dna Aura Raica (director executiv Star of Hope Mission in Washington, SUA), Dan Lungu (scriitor, membru fondator Fundatia Star of Hope Romania), dl. Stelică Maloș (SUA).

Descriere:  

INIMI ZDROBITE, CU DESTIN MĂREȚ este un eveniment anual organizat de către Fundația Star of Hope Romania cu scopul de a aduce bucurie copiilor cu dizabilități și părinților acestora. Sunt părinți și copii (cu autism, sindrom Down etc) cu care lucrăm de ani de zile în cele 6 Centre de Recuperare Star of Hope Romania. Motivul pentru care ne-am luptat să existe acest eveniment este ca mama, tata și copilul să re-simtă armonia firească a vieții de familie, învăluiți în lumină și iubire. Să petreacă zile speciale împreună cu multe alte familii, departe de grijile de zi cu zi. Să învețe de la cei din alte regiuni, din alte țări – copii, părinți, specialiști. Și reușim să facem toate acestea de 5 ani consecutivi. Dacă la prima ediție au participat 50 de persoane, anul acesta numărul lor a ajuns la 300, 65 fiind copii. Programul zilnic înseamnă recreere pe plajă – în cursul dimineții – și seminarii de specialitate cu profesori și specialiști din străinătate – incepând cu orele prânzului. Seara au loc întâlniri de suflet ale participanților la eveniment, cu testimoniale, muzică și provocări pe teme de inteligență spirituală.

“Am spus-o si o mai spun – Star of Hope este a doua mea familie. Aici mi-am vărsat lacrimile, aici am gasit prieteni care mi-au fost alături atunci când mi-a fost greu. Sunt un om obisnuit, fara venituri mari si nu imi pot permite concedii sau un moment de relaxare asa cum am avut ocazia in tabara de la Mamaia. Copilul meu, deși nu intelege multe lucruri, a asteptat cu mare nerabdare tabără. Mi-au dat lacrimile cand l-am auzit că doreste colac si vrea să intre si el in mare, la fel ca ceilalti copii. Faptul că am lăsat toate grijile de zi cu zi m-a făcut să simt că sunt iubită de Dumnezeu.Multumesc!“ (Petronela Pădurari, Dorohoi)

Si, într-adevăr, in fiecare dintre cele cinci zile, părinții au simțit că Dumnezeu ne iubește și că fiecare dintre noi suntem speciali, că avem o misiune, că avem un rost. Si, deși marea și plaja erau la doi pași, sala a fost plină în fiecare zi. Părinții au ales să asculte cu sufletul deschis mărturiile fiecărui lector, să cânte în cor, să plângă, să se bucure, să aplaude. Ca într-o familie. Și tot ca într-o familie, au luat masa împreună în fiecare zi – mama, tatăl, copilul, alături de prieteni, prieteni mai vechi, prieteni mai noi. Și, de la an la an, din ce în ce mai mulți prieteni…

”A trebuit să fie Vlad (n.r. 20 ani, sindrom Down) în viaţa noastră si să ne ducă spre lumină, să vedem calea, să fim mai buni, să avem aici mulţi prieteni. Încredere şi putere şi dragoste! Mulţumim din inimă pentru tot, cele mai frumoase gânduri le transmitem organizatorilor şi acestor minunaţi şi speciali oameni din viaţa noastră… Le mulţumim cu lacrimi în ochi. Amintirile acestea sunt hrană spirituală pentru un an întreg, fără de care este din ce în ce mai greu.” (Fam Ropotă, Dorohoi)

Prezentările lectorilor invitați la această conferință au dat curaj unora dintre părinți să-și deschidă și mai mult sufletul la întâlnirile individuale cu consilierii. Au simțit nevoia să-și rostească temerile, să-și recunoască furia sau neputința de a schimba în bine viața lor. Dna Kay Metsger, dna Heather Dyce, dl Costel Chica sau dl. Liviu Avasiloai au fost cei care, anul acesta, cu multă răbdare, întelepciune și multă, foarte multă căldură, au încercat să răspundă la întrebări precum ”De ce eu, de ce copilul meu?”, ”De ce Dumnezeu nu vede, de ce Dumnezeu nu aude?”, ”De ce nu mă mai înteleg cu nimeni, de ce nimeni nu mă înțelege?”

“Va multumim pentru aceasta vacanță minunată. Ne-ati oferit totul cu multă dragoste si nu avem cuvinte suficiente de multumire. Dumneavoastra ne intelegeti suferinta si faceti ca viata noastră să fie mai frumoasă… In acelasi timp am inteles ca nu putem face nimic fara ajutorul lui Dumnezeu, că suferința este mai ușoară cand o impartim cu altii.”  (Mariana Boancă, Dorohoi)

Toate cele cinci zile ale Conferinței au fost încărcate de emoție, de bucurie, însă cea de-a treia zi a Conferinței a fost și ziua surprizelor. A surprizele frumoase! Si asta pentru că s-a demonstrat înca o dată că mai există oameni care tresar atunci când văd suferință în jurul lor, care se implică atunci când este nevoie, care cred cu adevărat că minunile sunt făcute de oameni cu ajutorul lui Dumnezeu. Oameni pe care nu-i sperie nici distanța nici obstacolele financiare, atunci când își pun în plan SĂ AJUTE pe cei aflați în nevoie. Astfel de oameni s-au dovedit a fi dna Laura Raica (SUA), director executiv Star of Hope Mission pentru Washington, și sotul dumneai. Au venit în România special pentru a bucura sufletele părinților care au copii cu dizabilități. Cuvintele, vocea deosebită și cântecele dnei Laura Raica au făcut să vibreze întreaga sală… A fost surpriză, a fost emotie, au fost lacrimi de bucurie!

„Multumesc Lui Dumnezeu, multumesc acelor oameni minunati care au gandit acest proiect. La mare a fost Raiul!  (Angelica Statmatin, Barlad)

”Vreau să multumim oamenilor cu suflet mare care au contribuit la această imensă bucurie trăită de noi. Dl LENNART ERIKSSON, dna Aura Raic, dna Aura Vatamaniuc si foarte multi altii… Vă mulțumim din suflet!”  (Nicoleta Romanet, Barlad)

Ultima zi a conferintei avea sa aducă părinților o altă mare supriză. Un grup de oameni cu sufletul cât cerul au străbătut mii de km și au venit să cunoască personal, să îmbrățișeze și să bucure pe mamele, tații, copiii Star of Hope Romania. Dl Vasile Antemie a vorbit celor prezenți în sală iar cuvintele domniei sale nu au fost doar calde, de imbărbatare, ci dătătoare de speranță. Si asta nu a fost tot: dl Vasile Antemie, impreună cu dl. Mike Antemie și tinerii din corul First Romanian Pentecostal Church Seattle (SUA) au împărțiț daruri fiecărui copil!

Niciun zambet, niciun gram de bucurie, nimic din tot ce-a fost anul acesta, la ediția a Va a evenimentului INIMI ZDROBITE, CU DESTIN MĂREȚ, nimic nu ar fi fost dacă nu ar fi existat dl LENNART ERIKSSON, președintele Star of Hope International. Mulțumim cu toată inima, dle Lennart Eriksson, în numele părinților și copiilor Star of Hope!

Multumim, de asemenea, tuturor sposorilor și donatorilor privați din SUA, Suedia, Anglia, România, Norvegia!

  • dl Lennart Eriksson, presedintele Star of Hope Suedia
  • dl Vasile Antemie (SUA)
  • dna Laura Raica (SUA)
  • dl Simion Timbuc (SUA)
  • fam Rodica si Stely Malos
  • fam Dan si Nelly Gherman-Vatamaniuc
  • dna Kay Metsger
  • dna Heather Dyce
  • Asociatia 100 % VIATA
  • Stephen Flegg si Richard Burgess (Anglia)
  • Ruth Baker si Chris Baker (Anglia)
  • donatorilor privati din Norvegia, Suedia

Mulțumim din toată inima pentru bucuria dăruită acestor părinți și copiilor lor!