Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Sindromul Down este o dispunere cromozomială naturală care a făcut parte întotdeauna din condiţia umană, fiind universal prezent în toate naţiile, genurile şi mediile socio-economice, apărând aproximativ 1 la 800 de nou-născuţi, deşi există o mare variaţie a acestei incidenţe în întreaga lume Sindromul Down produce diverse grade de dizabilitate intelectuală şi fizică, precum şi probleme medicale asociate.

Despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Ziua Mondială a Sindromului Down a fost declarată de către Down Syndrome Internaţional în anul 2006 şi se sărbătoreşte în 60 de ţări din întreaga lume, în data de 21 martie.

Această dată semnifică unicitatea triplării cromozomului 21 (trisomie) care produce această stare genetică.Obiectivul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare şi înţelegere a sindromului Down şi de a promova drepturile persoanelor cu sindrom Down de a se bucura de viaţă deplină, în demnitate şi de a fi participanţi activi şi valoroşi în comunităţile şi societăţile în care acestea trăiesc.

Citește mai departe...

 

 

Gala Modele Feminine - 6 martie 2014

Elena Stefanescu, angajata Fundatiei Star of Hope Romania a fost premiata La Gala Modele Feminine organizata de doamna deputat Nichita Cristina.

Trofeul primit reprezinta aprecierea pentru curajul ei de a fi mama unui copil cu dizabilitati. Cu 17 ani in urma, Elena Stefanescu l-a adoptat pe Razvan, baiatul caruia avea sa-i devina Mama, dintr-un centru de plasament din Falciu, judetul Vaslui.

Gala Modele Feminine

 

 

Sarbatoarea mamelor deosebite

Pe 8 Martie, mamele de la Centrul Regional de Reabilitare Steaua Sperantei Iasi au avut parte de un timp linistit si au impartasit experiente placute din viata lor. Au primit flori si bomboane din partea Fundatiei Star of Hope Romania.

Sarbatoarea mamelor deosebite

 

 

Eveniment organizat de Star of Hope Dorohoi cu ocazia zilei de 8 Martie

Odată cu venirea primăverii, cu soarele care incălzeşte inimile noastre, coordonatorii Fundaţiei Star of Hope Dorohoi, in calitate de vestitori ai primaverii au pregatit împreună cu copiii centrului un program special pentru parinţii lor, pentru a le demonsta înca o data dragostea lor necondiţionată.

Pe acorduri muzicale copiii cu nevoi speciale de la Centrul Steaua Speranţei Dorohoi au transmis fără cuvinte dragostea pe care o poartă pentru mamicile lor. Copiii şi-au exprimat prin culori emoţiile şi trăirile oferindu-le mamelor câte un tablou pictat de ei, iar aprecierea lucrarilor  se vedea pe chipul fiecarui părinte, având lacrimi de bucurie şi fericire pe obraji...

Citește mai departe...

 

 

Stand Palas - martie 2014

În perioada 5 martie - 8 martie 2014 te așteptăm în Palas Mall (zona Atrium) la standul Fundației Star of Hope Romania să cumperi aranjamente florale și obiecte hand made realizate de mămicile copiilor cu dizabilități.

Achiziționând un produs contribui la creșterea și dezvoltarea normală a unui copil cu autism, sindrom Down, paralizie cerebrală sau întârziere în dezvoltarea cognitivă.

Vă așteptăm cu drag!

Fii primul care oferă o șansă!

Vezi poze

 

 

Copil din Dorohoi premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași

Un copil cu multă energie pozitivă, cu dorința de a face ceva în viață, Vlad Ropotă din Dorohoi a fost premiat la Gala „Steaua Speranței” organizată la Iași. Acest eveniment face parte din cea de-a treia ediție a campaniei de susținere a copiilor cu dizabilități „Dăruiește! Schimbă un destin!”.

Principala formă prin care Vlad comunică este arta, mai exact pictura, felul său de a se exprima zi de zi. Mai mult, Vlad este și un sportiv adevărat participând la Specials Olympics și la toate concursurile organizate de Primăria Dorohoi împreună cu asociația de părinți „Mereu împreună” Dorohoi 2008.

Citește mai departe...

 

 

Tehnica de lucru a pictorului dorohoian Aurelian Antal apreciată la o licitație caritabilă organizată la Iași

Cu o tehnică de lucru inventată de însuși, pictorul Aurelian Antal, a fost fericit să ofere o lucrare spre licitație în sprijinul copiilor cu dizabilități în cadrul Galei „Steaua Speranței” organizate la Iași.

Urcând pe scenă pentru a-și prezenta lucrarea, artistul a început cu o replică biblică din Noul Testament în care Iisus spunea: „Lăsați copiii să vină la mine!” Handicapul nu este la acei copii, ci la noi care nu suntem în stare să primim acea dragoste extraordinară pe care o degajă acești copii. Adevărul este că o astfel de dragoste nu o găsești în viața de toate zilele.

Citește mai departe...

 

 

Părinţi împietriţi de durere. Un copil are autism, iar celălalt suferă de sindromul Down

Dacă pentru băiatul de 18 ani nu se mai poate face nici un tratament, fratele său de 5 ani merge la grădiniţă şi a început terapia terapia cognitiv-comportamentală. "Am plâns zile întregi după naştere. Aveam un copil acasă cu autism şi acum născusem unul cu sindrom Down”, îşi aminteşte mama copiilor. Sorin se teme de zăpadă. Nu-i place frigul şi se sperie când vede că fulgii năvălesc din toate părţile. Se mai teme şi de tunete sau de fulgere. În schimb, îi place să se uite la televizor şi să deseneze cifre. Este singurul lucru care i-a rămas întipărit din cele câteva luni în care a mers în clasa I. Azi, după opt ani de când părinţii au hotărât să nu-l mai trimită la şcoală, Sorin caută foi pe care să scrie până se plictiseşte câte un trei lăbărţat, sau câte un patru cât coala de hârtie. "La vârsta de 10 ani l-am dat un singur an la o şcoală specială pentru că l-am găsit de multe ori bătut. Veneam vinerea să-l iau acasă şi îl găseam plin de vânătăi, mă durea inima pentru că el nu vorbeşte şi nu-mi spunea dacă îl doare sau cine l-a rănit. Vă daţi seama, acolo erau copii cu probleme mari şi el s-a speriat", spune Elena, mama băiatului de 18 ani, diagnosticat cu autism la vârsta de doi ani. Pe atunci, părinţii micuţului s-au îngrijorat văzând că acesta nu încearcă să spună nici un cuvânt, nici stâlcit nici pe dos.

Citește mai departe...

 

 
. © 2013-2017 Star of Hope Romania - Declaratia de confidentialitate