Stiri

Tehnica de lucru a pictorului dorohoian Aurelian Antal apreciată la o licitație caritabilă organizată la Iași

Cu o tehnică de lucru inventată de însuși, pictorul Aurelian Antal, a fost fericit să ofere o lucrare spre licitație în sprijinul copiilor cu dizabilități în cadrul Galei „Steaua Speranței” organizate la Iași.

Urcând pe scenă pentru a-și prezenta lucrarea, artistul a început cu o replică biblică din Noul Testament în care Iisus spunea: „Lăsați copiii să vină la mine!” Handicapul nu este la acei copii, ci la noi care nu suntem în stare să primim acea dragoste extraordinară pe care o degajă acești copii. Adevărul este că o astfel de dragoste nu o găsești în viața de toate zilele.

 

Autorul mărturisește de unde i-a venit ideea acestui ciclu de lucrări: „Undeva, cândva mi s-a întâmplat să particip la un avort spontan a cuiva din familie foarte apropiat. Acest lucru m-a marcat, undeva în mine s-a trezit un fel de suferință și atunci această suferință am hotărât să o pun în niște lucrări, aceasta fiind numărul 17.”

Lucrarea face parte din ciclul „Facerea”, este a 17-a lucrare din acest ciclu, opere fiind împrăștiate în toate punctele pământului. Compoziția lucrării în sine este un embrion uman, ca o sămânță care așteaptă să fie aruncată în lume, într-un peisaj în care stânga și dreapta sunt două părți, în jurul unei axe verticale numită „cusătura”. Este vorba despre embrionul uman.

„De obicei, oamenii se luptă pentru o operă, dar mă bucur că am ajuns să fac această donație și să-mi întregesc tezaurul meu personal pentru a face și acestor copii o picătură de ajutor. Este o tehnică inventată de mine, față de ce am lucrat prima dată, am mai făcut câteva schimbări datorită faptului că mai la început era foarte toxic și îmi punea sănătatea la mare încercare, însă vreau să spun că în mare este lucrare pe fundamentarea tehnicii făcută de mine. Viața mi-a pus în față extraordinara posibilitate să particip la toate genurile artistice: sculptură, pictură, grafică și să scriu, să mă pună unde mi-a plăcut mie cel mai mult și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, artistul Aurelian Antal.