Stiri

Apel la solidaritate: „Investeste in bine”

Ne dorim să citiți cu inima rândurile de mai jos. Trăim vremuri pe care nimeni nu și le imagina… Distanțare fizică, carantină, autoizolare, frică… E greu pentru fiecare, însă imaginați-vă cum e pentru familiile care au copii cu dizabilități care trăiesc din indemnizațiile de asistenți personali ai propriului copil, indemnizații care nu sunt plătite acum cu lunile… Imaginați-vă cum trăiesc copiii ai căror părinți nu au bani pentru strictul necesar zilnic, în comunități nu sărace, ci foarte sărace… Nu are rost să vorbim despre internet, tablete, cursuri online… Acești copii au nevoie acum de solidaritatea noastră, a celor din jurul lor.

Facem azi, deci, un APEL LA SOLIDARITATE către fiecare. Vă invităm să donați pentru ca peste 500 de copii din 12 Centre Star of Hope Romania să aibă acces la educație și terapie pentru recuperare.

Vă invităm să INVESTIȚI ÎN BINE!

A investi înseamnă a plasa o sumă de bani, mai mare sau mai mică, cu scopul de a obține un profit peste un oarecare timp. Noi, cei din Fundația Star of Hope Romania, am început să investim în urmă cu 30 de ani. În ce am investit? Am investit în binele copiilor, fie cu dizablități, fie foarte săraci. Profitul? Profitul a venit uneori mai repede, alteori după luni de zile și chiar ani. Care a fost profitul nostru? Primul cuvânt rostit de un copil autism, după ore și zile și săptămâni de terapie în Centrele noastre. Primii pași pe care i-a făcut SINGUR copilul cu sindrom de Down, la vârsta de 4 sau 5 ani. Profitul nostru? Pozele cu copiii noștri cu dizabilități integrați în grădinețe sau absolvenți de liceu, de Facutate. Andreea, Răzvan, Bianca sunt azi adulți pentru care lumea nu s-ar mai prăbuși dacă, ferească Dumnezeu, părinții lor nu ar mai fi. Ei sunt capabili azi să se ajute singuri, își pot face singuri de mâncare, au o meserie și luptă pentru viața de zi la fel ca dumneavoastră, la fel ca noi.

NOI AM INVESTIT ÎN BINE și o vedem azi pe Larisa (paralizie cerebrală) care azi poate merge, e drept, înca cu ajutor, dar MERGE pe propriile picioare și vorbește!

Îl vedem pe Sebi, un băiețel cu autism, care azi zâmbește când ne vede, care ne povestește, e drept, nu cu ușurință dar interacționează cu noi, cu cei din jurul lui!

O vedem pe Teo, o fetiță cu sindrom Down… Teo a crescut, azi merge la școală, ne povestește, ne dă sfaturi, face fotografii…

Da, AM INVESTIT ÎN BINELE copiilor cu dizabilități și din Iași, Dorohoi, Bârlad, Botoșani și Suceava.

Și-am mai facut o investiție, am investit în binele copiilor foarte săraci. Am început în urmă cu aproape 25 de ani, în Huși. Am investit în Binele lor, i-am ajutat la teme și le-am oferit o masă caldă la pranz. De multe ori, trimiteam si pentru frații lor, de acasă. Profitul nostru nostru? Azi, unii dintre ei au terminat licee, facultăți și se intorc vara în Centru ca voluntari. Ajută, la rândul lor, alți copii săraci să crească normal și să se ajute singuri!

Da, AM INVESTIT ÎN BINELE copiilor săraci și din Murgeni, din Valea Seacă, Babadag și Dimăcheni.

De ce vă povestim acum toate acestea? Pentru că vrem să oferim șansa fiecăruia dintre dumneavoastră SĂ INVESTIȚI ÎN BINE, alături de noi! Binele, oricât de mic, rodește ca sămânța și bucură pe om. Și, deja știți asta, binele se întoarce întotdeauna, chiar dacă uneori mai devreme, alteori mai târziu!

Zilele acestea au decis să investeasca în bine, alături de noi, apreciata jurnalistă IRINA PĂCURARIU și LAURA BRETAN, o voce pe care o știți și pe care o iubiți. Ele sunt, de altfel, ambasadoare ale copiilor din Centrele Star of Hope Romania.

Aceste mărturisiri deschid un nou demers Star of Hope Romania, o nouă campanie ce poartă titlul INVESTEȘTE ÎN BINE. Ne dorim să avem cât mai mulți doritori să investească în binele celor peste 500 de copii lunar din cele 12 Centre Star of Hope Romania.

CUM PUTEȚI INVESTI ÎN BINE?

Puteți alege o investiție de 20 lei lunar, adică o masă caldă pentru un copil sărac din Centrele noastre tip Afterschool din Dimăcheni (Botoșani), Valea Seacă (Bacău), Murgeni (Vaslui), Huși, Botoșani, Babadag (Tulcea) și Pantelimon (Ilfov). Acești copii săraci mai au nevoie (în afară de sprijin specializat la teme) de rechizite, pachete cu alimente, medicamente, hainuțe sau încălțăminte.

Sau puteti investi 50 de lei lunar, pentru o oră de terapie recuperatorie pentru un copil cu dizabilități ai căror părinți nu au bani uneori nici pentru mâncare.

Sau puteti investi 100 de lei lunar, pentru transportul dus-întors (și pachețel cu mâncare) din satele în care locuiesc până la Centrele noastre de terapie pentru un copil cu dizabilități ai căror părinți nu au bani uneori nici pentru mâncare.

Sau puteți alege să dirijați către noi, Fundația Star of Hope România, 20% din impozitul pe profit, dacă sunteți firmă! Asta înseamnă burse de terapie pentru copiii cu dizabilități dar și ajutor (o masă caldă și sprijin la teme) pentru copiii foarte săraci. Sau puteți adopta un grup de copii, fie cu dizabilități, fie foarte săraci din Centrele nostre tip Afterschool,

Și încă ceva, o investiție în bine începând cu suma de 100 Ron înseamnă un album semnat LAURA BRETAN cadou!

INVESTEȘTE ÎN BINE

fie direct în contul Fundatiei Star of Hope Romania RO36RNCB0175033618640001 RON

fie prin paypal accesând link-ul următor https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=ZRRDC7P95E2BL

 

Oricine poate investi în bine, cu o sumă oricât de mică! Binele va crește mare, stiți asta, nu?

Mai avem multe să vă povestim însă ne oprim și vă reamintim că, dacă INVESTIM ÎN BINE, viața e mai frumoasă!

Au ales să ne fie alături, și de această dată, ZIARUL DE IASI, EVENIMENTUL, TVR IAȘI, IasiLife TV, TeleMoldova Plus, TELEM, RADIO IASI, RADIO ARMONIA, RADIO IMPACT.

Vă multumim pentru că ați citit apelul nostru și pentru că ați ales să investiți în bine!

 

Fundația Star of Hope Romania înseamnă 30 de ani de activitate în România,
peste 20.000 de copii defavorizați ajutați,
12 centre de zi pentru copii în situații vulnerabile,
30 de specialiști formați continuu în slujba copiilor orfani,
a celor cu dizabilități și a copiilor săraci în risc de abandon școlar.
Zeci de mii de ore de consiliere și instruire a părinților,
20 de asociații de părinți mentorate și
Unica Federație De Părinți Care Au Copii Cu Dizabilități Înființată în România.

Persoană de contact

Aurora Vatamaniuc
Președinte executive Fundația Star of Hope Romania
Email: vatamaniuc.aura@gmail.com
Tel: 0744506036

Adina Mihălăchiuță
Found Raiser Fundația Star of Hope Romania
Tel: 0743112725, Email: adina.mihalachiuta@starofhope.ro